ηπατωμα προγνωση | Αυτη που εχουν χοληστερινι.τι πρεπει να τρωνε? | συμπτωματα καρκινος παγκρεας

Γονίδιο συσχετίζεται με τη νόσο του CrohnΕνα γονίδιο που σχετίζεται με τη νόσο του Crohn, μία συστηματική πάθηση των εντέρων που προσβάλλει κυρίως νεαρούς ενήλικες, ανακάλυψαν Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ερευνητές. Σε δύο άρθρα που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Nature αναφέρεται ότι η μετατροπή ενός γονιδίου που ονομάζεται Nod2, μπορεί να αυξήσει την ανθρώπινη ευαισθησία απέναντι στην νόσο.

Η ανακάλυψη αυτή, που θα παρουσιαστεί και από τις δύο ομάδες στο Ιατρικό συνέδριο της Ατλάντα, φωτίζει την παθογένεια της νόσου και το ρόλο που διαδραματίζουν τα γονίδια και το περιβάλλον, δίνοντας ελπίδες για την ανακάλυψη νέων θεραπευτικών σχημάτων.

Η νόσος προσβάλλει ένα στα χίλια άτομα στις Δυτικές χώρες. Οι περισσότεροι πάσχοντες είναι μικρότεροι από την ηλικία των 30. Η αιτία αυτής της χρόνιας φλεγμονώδους νόσου είναι ακόμα άγνωστη , αλλά οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι οφείλεται σε γενετικούς αλλά και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για τη νόσο και τα όποια φαρμακευτικά μέτρα, περιορίζονται στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, όπως ο πόνος στην κοιλιά, η διάρροια, ο πυρετός και η απώλεια βάρους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.