πνευμοθώρακας | πονος στο στομαχι καθε βραδυ | νοσος crohn | φυματιωση | χρονια βρογχιτιδα θεραπεια

Το Οσκαρ της μακροζωίαςΕνώ κάποιοι αναζητούν το μυστικό της μακροζωίας στο κρητικό ελαιόλαδο και κάποιοι άλλοι στον καθαρό αέρα του Καυκάσου, οι Αμερικάνοι φαίνεται να έχουν την δική τους πρωτότυπη συνταγή για το ελιξίριο της μακροζωίας: Πρόκειται για το ... Οσκαρ, το περιβόητο αγαλματάκι, που χορηγείται μια φορά το χρόνο και που όπως φαίνεται, εκτός από φήμη, χρήματα, επιτυχία και καταξίωση, προσφέρει κάτι ακόμα πιο πολύτιμο: την μακροζωία. Ετσι, εάν το αποτέλεσμα έρευνας που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά είναι σωστό, η κατάκτηση του χρυσού αγαλματιδίου μια φορά, δίνει κατά μέσο όρο τέσσερα χρόνια ζωής επιπλέον, ενώ όσες περισσότερες φορές κάποιος το κερδίσει, τόσο περισσότερο αναμένεται αυτός ότι θα ζήσει.

Οι ερευνητές μελέτησαν 762 κατόχους Οσκαρ, είτε πρώτου ρόλου είτε δεύτερου και τους συνέκριναν με άλλους ηθοποιούς, ιδίου φύλου και ηλικίας, που εμφανίστηκαν στο ίδιο φιλμ για το οποίο κέρδισαν το βραβείο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι ηθοποιοί που απέτυχαν να κατακτήσουν το αγαλματάκι έζησαν κατά μέσο όρο 75,8 χρόνια. Αντίθετα, αυτοί που τελικά το κατέκτησαν, έζησαν επιπλέον 3,9-6 χρόνια, ανάλογα με τον αριθμό των βραβείων που κατέκτησαν.

Τα παραδείγματα πολλά: η ρεκορντ-γούμαν Katharine Hepburn, με 4 κατακτήσεις Οσκαρ, γιόρτασε πρόσφατα τα 94α γενέθλιά της, ο σερ John Gielgud, ο οποίος κατέκτησε το βραβείο το 1981 και έζησε μέχρι τα 96 του, ο Αντονι Κουίν και πολλοί άλλοι.

Ο Δρ. Donald Redelmeier, ένας από τους συγγραφείς της έρευνας, τονίζει ότι κατά την άποψή του 'η κατάκτηση του Οσκαρ, συνοδεύεται από μια εσωτερική γαλήνη και ηρεμία και από μιά αίσθηση επιτυχίας, η οποία διαρκεί μια ολόκληρη ζωή'.

Ο Δρ. Mark Griffiths, μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας, θεωρεί ότι η έρευνα έγινε με αξιόπιστα επιδημιολογικά κριτήρια και πιστεύει ότι η μακροζωία στους κατόχους των Οσκαρ εξηγείται από το γεγονός, ότι αυτοί, έχοντας φθάσει ήδη στην κορυφή, έχουν απαλλαγεί από το ψυχοφθόρο άγχος και με αυτόν τον τρόπο έχουν εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.