αποβολη και αποξεση | πρεπει να αφηνω το μωρο με τους παππουδες; | αντιικα

Πρωταθλητές μακροζωίας οι ΙάπωνεςΟι γυναίκες και οι άνδρες που ζουν στην Ιαπωνία έχουν το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής (84 και 77,2 χρόνια αντίστοιχα), ενώ το αντίστοιχο όριο για τους κατοίκους 27 χωρών της Αφρικής είναι μικρότερο από 50 χρόνια, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ για τον παγκόσμιο πληθυσμό το 1999.

Το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες παγκοσμίως ξεπερνά τα 80 χρόνια, ενώ για τους άνδρες τα 75. Η Ελλάδα καταλαμβάνει στις γυναίκες τη 13η θέση με προσδόκιμο ζωής τα 80,5 χρόνια, ενώ στους άνδρες την 9η με 75,3 χρόνια.

Τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της γης ζουν σε 25 χώρες, αναφέρει η έκθεση του ΟΗΕ, ενώ η μεγαλύτερη διαφορά στο προσδόκιμο ζωής μεταξύ ανδρών και γυναικών παρουσιάζεται στη Ρωσία (13,4 χρόνια), στην Ουκρανία (10,8) και στη Γαλλία (7,8) και η μικρότερη παρατηρείται στο Ιράν (1,5 χρόνια) και στην Ινδία (0,6).

Σχετικά με την παιδική θνησιμότητα, η χαμηλότερη παρατηρείται στο Χονγκ Κονγκ (3,1) και ακολουθούν η Σουηδία και η Ελβετία (3,4), η Ιαπωνία (3,6) και η Νορβηγία (4,0).

Τέλος, στον πίνακα των μεγαλύτερων πληθυσμιακά χωρών τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η Κίνα (1,226 εκατ.), η Ινδία (986,6), οι ΗΠΑ (273,1), η Ινδονησία (207,4) και η Βραζιλία (165,3), ενω η Τουρκία καταλαμβάνει την 16η θέση με 64,3 εκατομμύρια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.