Ασπιρηνι | content | λοιμωξη κατωτερου αναπνευστικου αντιβιωση | λύκος ασθένεια στους σκύλους

Τα όσκαρ βλάπτουν την υγεία των σεναριογράφωνΟι βραβευμένοι με όσκαρ σεναριογράφοι έχουν μικρότερο προσδόκιμο επιβίωσης σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψήφιους που δεν έχουν κερδίσει βραβείο, όπως προκύπτει από έρευνα Καναδών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Βritish Medical Journal.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 850 σεναριογράφους που ήταν υποψήφιοι για όσκαρ από το 1929 μέχρι και το 2001. Οσοι είχαν κερδίσει όσκαρ, ενώ ήταν γενικά πιο επιτυχημένοι, σε σχέση με όσους δεν είχαν αποκτήσει το χρυσό αγαλματάκι, είχαν κατά 3,6 χρόνια μικρότερο προσδόκιμο επιβίωσης.

Επιπλέον οι βραβεύσεις σχετίστηκαν με 22% σχετική αύξηση στη συχνότητα θανάτων, ενώ πολλές υποψηφιότητες, χωρίς βραβεύσεις δε συσχετίστηκαν με αύξηση της συχνότητας θανάτων.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο το γιατί το όσκαρ μειώνει τα χρόνια της ζωής, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι σεναριογράφοι και κυρίως όσοι βραβεύονται έχουν αυξημένες υποχρεώσεις, ενώ συνηθίζουν να ακολουθούν ανθυγιεινό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει κάπνισμα, έλλειψη σωματικής άσκησης και ύπνου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.