προοδος της γενετικης | συνδρομο υπερπροπονησης | ριζικη αποξεση

Ο περιορισμός στην πώληση αναλγητικών είχε θετικά αποτελέσματαΜείωση του αριθμό των θανάτων από την αλόγιστη κατανάλωση αναλγητικών φαρμάκων παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία, μετά από τα μέτρα που πήρε η Βρετανική κυβέρνηση για τον περιορισμό της πώλησής τους, από τα σουπερμάρκετ.

Μέσα στο πρώτο έτος εφαρμογής των μέτρων, οι θάνατοι από υπερδοσολογία παρακεταμόλης (πολύ διαδεδομένο αναλγητικό) μειώθηκε κατά 21% και αντίστοιχα το ποσοστό για την υπερδοσολογία ασπιρίνης και των παραγώγων της μειώθηκε κατά 48%. Παράλληλα μειώθηκαν και τα ποσοστά δηλητηρίασης από παρακεταμόλη κατά 11%.

Τα παλαιότερα μέτρα επέτρεπαν την ελεύθερη πώληση αναλγητικών από τα φαρμακεία, ενώ η πώληση στα σουπερμάρκετ περιοριζόταν στα 24 δισκία.

Τα νέα μέτρα περιορίζουν την πώληση στα σουπερμάρκετ στα 16 δισκία και την πώληση στα φαρμακεία στα 32 δισκία. Οποιαδήποτε αγορά που υπερβαίνει τα εκατό δισκία απαιτεί πλέον ιατρική συνταγή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.