Η συγκατοίκηση πριν το γάμο δεν έχει πάντα θετικά αποτελέσματα

Τα ζευγάρια που συζούν πριν παντρευτούν έχουν πιο συχνά προβλήματα επικοινωνίας που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε ένα διαζύγιο, σε σχέση με τα ζευγάρια που δεν συγκατοικούσαν πριν το γάμο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania, στις ΗΠΑ.

Στην μελέτη συμμετείχαν 92 ζευγάρια που ήταν παντρεμένα για λιγότερο από δύο χρόνια, είχαν πανεπιστημιακή μόρφωση και δεν είχαν παιδιά. Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όταν είχε προϋπάρξει συμβίωση οι σύζυγοι ήταν πιο επιθετικοί, δεν υποστήριζαν αρκετά ο ένας τον άλλο και δεν ήταν συγκαταβατικοί.

Οπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Catherine L. Cohan, φαίνεται ότι όταν έχει προϋπάρξει συμβίωση, η αίσθηση της δέσμευσης δεν είναι τόσο ισχυρή και οι σύζυγοι είναι περισσότερο απόλυτοι στις απόψεις και στις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας στο ζευγάρι.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι η γνώση ότι τα προβλήματα ενός γάμου μπορεί να οφείλονται στην έλλειψη καλής επικοινωνίας, μπορεί να βοηθήσει το ζευγάρι στην προσπάθεια του να βελτιώσει τη σχέση του, αν και πολλές φορές η βοήθεια ενός ειδικού κρίνεται απαραίτητη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση