νοσηματα απο σκυλους | ευερεθιστο εντερο simptomata | ανατομια σωματος γυναικας | χτυπος στο στομαχι

O εγκέφαλος μεγαλώνει και μετά τα σαράνταO εγκέφαλος συνεχίζει την ανάπτυξή του ακόμη και μετά τη μέση ηλικία, χρονική περίοδο που άλλοι ιστοί του σώματος έχουν σταματήσει να αναπτύσσονται, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο στην αντιμετώπιση εκφυλιστικών νόσων, όπως η νόσος Αlzheimer. Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης που διοργανώθηκε από το Νοσοκομείο του 'Central Veterans' του ’ρκανσας και δημοσιεύθηκε στο 'Archives of General Psychiatry'.

Στη μελέτη, στην οποία πήραν μέρος 70 υγιείς ενήλικες, με εύρος ηλικιών μεταξύ 19 και 76 ετών, αποδείχθηκε ότι ο όγκος του εγκεφάλου, συνεχίζει και αυξάνεται μέχρι την ηλικία των 50 περίπου ετών. Η μέχρι σήμερα εντύπωση ήταν ότι ο εγκέφαλος σταματάει την ανάπτυξή του μετά την ηλικία των είκοσι ετών.

Πιο συγκεκριμένα, από τα τμήματα του εγκεφάλου, εκείνα που συνεχίζουν να αναπτύσσονται, είναι το πρόσθιο τμήμα και οι κροταφικοί λοβοί. 'Είναι οι λοβοί εκείνοι που μας κάνουν ανθρώπους' δήλωσε ο Δρ George Bartzokis, υπεύθυνος της έρευνας.

'Ορισμένα σημεία του εγκεφάλου μοιάζουν ως προς τον τρόπο ανάπτυξης με το μυικό ιστό' συνεχίζει ο ίδιος ερευνητής, τονίζοντας ότι το παραπάνω εύρημα, μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό στην κατανόηση και στην πρόληψη ενός ευρέος φάσματος εγκεφαλικών παθήσεων, που εκτείνεται από τη σχιζοφρένεια ως το Αlzheimer.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.