σπονδυλοι στο στήθος | αρρυθμιες καρδιας | ιογενης δερματιτιδα | κομποστα μηλο για διαρροια | ρήξη μητρας

Η κρίσιμη καμπή των σαράνταΑν και αρκετοί θα ήθελαν η ζωή να αρχίζει στα 40, Βρετανοί ψυχολόγοι δημοσίευσαν έρευνα, που δείχνει ότι οι σαραντάρηδες έχουν πιό αργούς ρυθμούς αντίληψης, γνώσης και μνήμης. Οι ερευνητές, οι οποίοι παρουσίασαν στο Βρετανικό Ψυχολογικό Κέντρο του Λονδίνου την έκθεσή τους, αποδεικνύουν ότι μετά την ηλικία των 40-45 ετών τα αντανακλαστικά, η ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης και η μνήμη αρχίζουν να μειώνονται σταδιακά.

Συγκεκριμένα ο Δρ. Κένεθ Ουέσν, επίτιμος καθηγητής της Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Νορθούμπρια της Αγγλίας ανέφερε ότι ‘Η ζωή είναι πολύ ωραία μέχρι να φτάσουμε τα 40. Μετά από τα 40 υπάρχει μια σχεδόν σταθερή μείωση των δραστηριοτήτων η οποία συνεχίζεται μέχρι την ηλικία των 80 ετών’. Τα συμπεράσματά του είχαν ως αντικείμενο 2.300 υγιείς πολίτες ηλικίας από 18 έως και 87 ετών, στους οποίους οι ερευνητές μελέτησαν τις γενικές τους αντιδράσεις. Από την έκθεση του δρ. Ουέσν προκύπτει ότι ενώ η ικανότητα συγκράτησης πληροφοριών και αναγνώρισης λέξεων και εικόνων δεν μειώνεται θεαματικά μέχρι τα 60 χρόνια του ανθρώπου, η ταχύτητα με την οποία οι άνθρωποι της ηλικίας των 40 και άνω μπορούν να συγκρατήσουν πληροφορίες και εικόνες επιβραδύνεται συντομότερα.

’Οταν κάποιος φτάνει στη μέση ηλικία, χρειάζεται 10-15% περισότερο χρόνο για να αντιδράσει απ' ότι κάποιος άλλος του οποίου η ηλικία είναι γύρω στα 20-30, τόνισε ο ίδιος. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της καθημερινής ζωής είναι η σχετική δυσκολία, που παρουσίαζουν τα άτομα ηλικίας 40 και άνω στο να θυμηθούν ονοματεπώνυμα ανθρώπων που συναντούν σε πάρτι, σε γιορτές, σε συγκεντρώσεις και στον χώρο εργασίας και τα οποία δεν έχουν ξανασυναντήσει από τότε. Αν και δεν έχει εξακριβωθεί ιατρικά σε τι οφείλεται η επιβράδυνση των λειτουργιών, οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι λειτουργίες επιβραδύνονται επειδή μειώνεται η ικανότητα του μεταδοτικού συστήματος του εγκεφάλου, γεγονός αισιόδοξο από μία πλευρά καθώς σημαίνει ότι με την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική αγωγή μπορεί να καθυστερήσει η εμφάνισή του.

Κάποιοι άλλοι επιστήμονες βέβαια πιστεύουν ότι η συστηματική εξάσκηση του νού από τη νεαρή ηλικία, μπορεί να επιβραδύνει την εμφάνιση συμπτωμάτων, όπως της μειωμένης αντίληψης, μειωμένης μνήμης κλπ. Τέλος υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα ιατρών που υποστηρίζουν ότι τα φυτικά φάρμακα της εναλλακτικής ιατρικής συμβάλλουν θετικά στην παράταση της εγρήγορσης του ηλικιωμένου ανθρώπου, ενώ υπάρχουν και επιστήμονες που πιστεύουν ότι οι μικρές δόσεις αλκοόλ βοηθούν την καθυστέρηση εμφάνισης των συμπτωμάτων γήρανσης του ανθρώπου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.