εχω πονο στο υπογαστριο | αιμοραγια στομαχου | υπεζωκοτική συλλογή | βελονισμος για γαστριτιδα | aponevrosi

Ο εγκέφαλος του ταξιτζήΟ εγκέφαλος των οδηγών ταξί παρουσιάζει διαφορές από τον εγκέφαλο του μέσου ανθρώπου. Η έρευνα που έγινε από το 'University College' του Λονδίνου, έδειξε ότι οι άνθρωποι που οδηγούν χρόνια ταξί, έχουν μεγαλύτερο ιππόκαμπο, που είναι ένα από τα υπεύθυνα όργανα για τον προσανατολισμό.

Μάλιστα, όσο περισσότερο χρονικό διάστημα περνούσαν στο ταξί, τόσο μεγαλύτερη ήταν η ανάπτυξη τμήματος του συγκεκριμένου οργάνου του εγκεφάλου. Σύμφωνα με τη Δρ. Eleanor Maguire, υπεύθυνη της έρευνας, είναι δύσκολο να αποδειχθεί εάν κάποια επαναλαμβανόμενη πράξη ή ασχολία, δημιουργεί ανάλογες μετατροπές και σε ειδικά σημεία του εγκεφάλου.

Ανάλογες παρατηρήσεις έχουν γίνει και στους εγκεφάλους των επαγγελματιών μουσικών, στους οποίους βρέθηκε περισσότερη 'γκρίζα ουσία', γεγονός που συνεπάγεται καλύτερο συντονισμό και ακρίβεια κινήσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη του ιππόκαμπου έχει ταυτιστεί από τους επιστήμονες με μεγαλύτερη μαθησιακή ικανότητα και καλύτερη ικανότητα προσανατολισμού. Είναι ένα όργανο ιδιαίτερα ανεπτυγμένο στα πουλιά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.