Ο εγκέφαλος του ταξιτζή

Ο εγκέφαλος των οδηγών ταξί παρουσιάζει διαφορές από τον εγκέφαλο του μέσου ανθρώπου. Η έρευνα που έγινε από το ‘University College’ του Λονδίνου, έδειξε ότι οι άνθρωποι που οδηγούν χρόνια ταξί, έχουν μεγαλύτερο ιππόκαμπο, που είναι ένα από τα υπεύθυνα όργανα για τον προσανατολισμό.

Μάλιστα, όσο περισσότερο χρονικό διάστημα περνούσαν στο ταξί, τόσο μεγαλύτερη ήταν η ανάπτυξη τμήματος του συγκεκριμένου οργάνου του εγκεφάλου. Σύμφωνα με τη Δρ. Eleanor Maguire, υπεύθυνη της έρευνας, είναι δύσκολο να αποδειχθεί εάν κάποια επαναλαμβανόμενη πράξη ή ασχολία, δημιουργεί ανάλογες μετατροπές και σε ειδικά σημεία του εγκεφάλου.

Ανάλογες παρατηρήσεις έχουν γίνει και στους εγκεφάλους των επαγγελματιών μουσικών, στους οποίους βρέθηκε περισσότερη ‘γκρίζα ουσία’, γεγονός που συνεπάγεται καλύτερο συντονισμό και ακρίβεια κινήσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη του ιππόκαμπου έχει ταυτιστεί από τους επιστήμονες με μεγαλύτερη μαθησιακή ικανότητα και καλύτερη ικανότητα προσανατολισμού. Είναι ένα όργανο ιδιαίτερα ανεπτυγμένο στα πουλιά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση