κολικος νεφρου μεσογειακη αναιμια | αρρυθμια καρδιασ | εκκολπωμα εντερου συμπτωματα | χοληστερινη

Το περπάτημα προστατεύει από την απώλεια της μνήμηςΟι γυναίκες που συνδυάζουν τακτικό περπάτημα και ελαφρά σωματική άσκηση διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν απώλεια μνήμης ή άλλη εξασθένιση της νοητικής λειτουργίας, που μπορεί να επέρχεται με την πάροδο της ηλικίας, επισημαίνει αμερικανική μελέτη.

Η μελέτη, τα πορίσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας στη Φιλαδέλφεια, έγινε σε δείγμα 6.000 γυναικών ηλικίας 65 ετών και άνω. Στην πρώτη φάση της έρευνας, ζητήθηκε από τις γυναίκες να συμπληρώσουν ένα τεστ, ώστε να ελεγχθεί η γνωστική τους λειτουργία.

Το ίδιο τεστ τους δόθηκε και μετά από οκτώ χρόνια για να εξετάσει την προσοχή τους και ιδιαίτερα την ικανότητα να επικεντρώνουν την προσοχή σε μια πληροφορία, καθώς και την ικανότητα να συνδυάζουν ταυτόχρονα σχεδιασμό και συντονισμό, όπως είναι η οδήγηση του αυτοκινήτου. Οι γυναίκες είχαν χωριστεί σε τέσσερις ομάδες, σύμφωνα με το πόσο πολύ βάδιζαν και πόσες θερμίδες έκαιγαν.

Οι γυναίκες που γυμνάζονταν περισσότερο είχαν κατά μέσο τη μικρότερη εξασθένιση νοητικής λειτουργίας. Η σχέση αυτή δεν άλλαξε και μετά από οκτώ χρόνια, όταν στο τεστ είχαν περιληφθεί και άλλοι παράγοντες όπως η ηλικία, το επίπεδο μόρφωσης, το κάπνισμα και προβλήματα υγείας.

"Λίγη γυμναστική κάνει καλό. Περισσότερη κάνει πολύ καλό. Αντίθετα η επίπονη σωματική άσκηση, όπως ο μαραθώνιος, δεν βοηθά", τόνισε η νευρολόγος κ. Κ. Γιάφε, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.