ποση ωρα μετα την ασκηση καπνιζουμε | priorix εμβολιο | λιμοξη | ογκος στον κολπο | τρυπα στο δοντι | ταχυκαρδια

Ο ακούσιος ύπνος ταλαιπωρεί τους ασθενείς με ΠάρκινσονO ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ένα συχνό πρόβλημα σε αυτούς τους ασθενείς που πάσχουν από την νόσο Πάρκινσον και μάλιστα εμφανίζεται απότομα και χωρίς ο ασθενής να έχει πρόθεση να κοιμηθεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε στην 53ο Ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολόγων, αυτή η 'επίθεση' ύπνου ήταν ανεξάρτητη της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνει ο ασθενής.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας συμμετείχαν 200 ασθενείς οι οποίοι είχαν μέση ηλικία 68 ετών και έπασχαν από τη νόσο για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το φαινόμενο της εμφάνισης του αθέλητου ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας, εμφανίστηκε στο 14% των ασθενών, ενώ το 84% των ασθενών ανέφερε ότι είχε αυξημένη υπνηλία.

Παράμετροι όπως η ηλικία, το φύλο, η διάρκεια της νόσου, η διάρκεια του ύπνου τη νύκτα και η φαρμακευτική αγωγή, δεν φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του φαινομένου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.