μεγαλοκαρδια αντιμετωπιση | eksagwgi dontiou anoigma milis | κακωση εσω πλαγιου αποθεραπεία

Οι διαταραχές μνήμης προειδοποιούν για ΑλτσχάιμερH ήπια εξασθένιση της μνημονικής ικανότητας ατόμων μέσης ηλικίας, μπορεί να αποτελεί πρώιμη ένδειξη για την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ, συμβάλλοντας έτσι στην έγκαιρη διάγνωση και στην καλύτερη αντιμετώπισή της, σύμφωνα με τις οδηγίες- συστάσεις που εξέδωσε η Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας (AAN).

Σύμφωνα με την ΑΑΝ, αν χορηγηθούν ειδικά φάρμακα σε ασθενείς που βρίσκονται στ' αρχικά στάδια της ασθένειας, τα συμπτώματα της νόσου μπορεί να αργήσουν να εμφανιστούν, ή ακόμη, έστω για λίγο, να είναι αναστρέψιμα.

'Η εμφάνιση μικρής εξασθένησης της μνήμης, χρήζει περαιτέρω ελέγxου, καθώς σημαντικό ποσοστό αυτών των ατόμων, πρόκειται να αναπτύξει άνοια', τονίζει ο Δρ. Τζέιμς Στίβενς, πρόεδρος στην AAN.

Η νόσος Αλτσχάιμερ, η πιο κοινή μορφή άνοιας, είναι μια από τις πιο σοβαρές και δαπανηρές διαταραχές που εμφανίζεται στα ηλικιωμένα άτομα. Ο αριθμός των Αμερικανών που θα εκδηλώσουν την ασθένεια αναμένεται ν' αυξηθεί από τέσσερα εκατομμύρια που είναι σήμερα, σε 14 έως το 2050.

Οι αμερικανοί νευρολόγοι συστήνουν βάδισμα και άκουσμα μουσικής κατά τη διάρκεια των γευμάτων, για τους ασθενείς που παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς. Προτείνουν επίσης τη χορήγηση φαρμάκων για να ελεγχθούν η κατάθλιψη, η ζωηρή ανησυχία και οι παραισθήσεις που υπάρχουν, καθόσον η νόσος επιδεινώνεται.

Εκπρόσωποι της Αμερικανικής Ακαδημίας επισημαίνουν ότι η λήψη φαρμάκων στις αρχές της νόσου, μπορεί να αναστρέψει τα προβλήματα της μνήμης και ο ασθενής είναι σε θέση να θυμάται απλά πράγματα, όπως είναι η διεύθυνσή του ή η ημερομηνία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.