χτυπημα μυτης παιδι | χονδροπαθεια επιγονατιδας | αρρυθμια καρδιας συμπτωματα | πόνος στο στομάχι φαρμακα

Ορμόνη υπεύθυνη για το προεμμηνορυσιακό σύνδρομοΟι έντονες διαταραχές που παρουσιάζονται σε αρκετές γυναίκες πριν από την εμφάνιση της περιόδου τους, είναι πιθανό να έχουν ορμονικό υπόβαθρο και να οφείλονται στα επίπεδα της ορμόνης αλλοπρεγνανολόνης. Αυτό το συμπέρασμα έρευνας που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και δημοσιεύονται στο τρέχον τεύχος του 'Biological Psychiatry'.

Είναι γνωστό, ότι πολλές γυναίκες, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του κύκλου τους, παρουσιάζουν διαταραχές στη διάθεση και συμπτώματα όπως φουσκώματα στην κοιλιά και στο στήθος.

Ωστόσο, σε ένα ποσοστό 5-8% των γυναικών, το σύνδρομο αυτό εμφανίζεται με τέτοια σοβαρότητα, ώστε οι επιστήμονες μιλούν πλέον για 'προεμμηνορυσιακή δυσφορική διαταραχή'. Τα συμπτώματα είναι τόσο έντονα, ώστε η γυναίκα δεν μπορεί να λειτουργήσει στην καθημερινότητά της και η ένταση, ο εκνευρισμός και το άγχος την αποσυντονίζουν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι γυναίκες με τη σοβαρότερη συμπτωματολογία βρέθηκε να έχουν υψηλότερα επίπεδα αλλοπρεγνανολόνης, μιας ορμόνης που αποτελεί προϊόν της προγεστερόνης. Ωστόσο, σε καταστάσεις στρες, τα επίπεδα της ορμόνης σε αυτές τις γυναίκες ήταν χαμηλότερα από ότι στις φυσιολογικές γυναίκες.

'Η αλλοπρεγνανολόνη φαίνεται ότι έχει πολύ ισχυρή δράση στους υποδοχείς που καθορίζουν το άγχος και την διάθεση' επισημαίνει η Δρ Susan S. Girdler, βασική ερευνήτρια, η οποία καταλήγει 'η μελέτη ανοίγει το δρόμο για περισσότερη έρευνα πάνω στην προγεστερόνη και στους μεταβολίτες της'.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.