συμπτωματα φλεγμονησ εντερου | προωροςτοκετος | καρκινος λεπτου εντερου | βροχικο ασθμα θεραπεια | θωρακας οστα

Οδηγίες για το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτουTα βρέφη ηλικίας μικρότερης των έξι μηνών, θα πρέπει να κοιμούνται ανάσκελα προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, ενώ τα πρόωρα βρέφη είναι καλύτερο να κοιμούνται μπρούμυτα. Αυτές είναι, μεταξύ άλλων, μερικές από τις οδηγίες που εξέδωσε το Ιδρυμα για τη Μελέτη των βρεφικών Θανάτων, βασιζόμενο σε έρευνα του Βασιλικού Νοσοκομείου του Λονδίνου.

Το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου απειλεί τα βρέφη ηλικίας μικρότερης του ενός χρόνου. Μάλιστα, το 86% των θανάτων εμφανίζεται σε ηλικίες μικρότερες των έξι μηνών. Μάλιστα, παρ' όλη την εκστρατεία περιορισμού του φαινομένου, οκτώ παιδιά στη Μεγ. Βρετανία πεθαίνουν κάθε εβδομάδα από αυτό το σύνδρομο.

Οδηγίες

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών του συγκεκριμένου Νοσοκομείου, οι τρόποι πρόληψης περιλαμβάνουν:

Τοποθέτηση του βρέφους ανάσκελα, με τα πόδια του να ακουμπούν στο κάτω μέρος του κρεβατιού.

Οι γονείς θα πρέπει να αποφεύγουν το κάπνισμα στο χώρο όπου κοιμάται το παιδί, θα ήταν δε ιδανικό να μην καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το δωμάτιο όπου κοιμάται το παιδί, θα πρέπει να έχει θερμοκρασία που να μην υπερβαίνει τους 22 βαθμούς και το κεφάλι του παιδιού θα πρέπει να μην καλύπτεται με σκεπάσματα.

Το κρεβατάκι του παιδιού θα πρέπει να μένει στην κρεβατοκάμαρα των γονέων κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών.

Γονείς οι οποίοι είναι υπερβολικά κουρασμένοι ή έχουν πιεί ή λαμβάνουν φάρμακα που ρίχνουν το επίπεδο συνείδησης, θα πρέπει να μην κοιμούνται αγκαλιά με το παιδί τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ως κύρια αιτία της εμφάνισης του παραπάνω συνδρόμου θεωρείται η διαταραχή της παροχής οξυγόνου στους μικροσκοπικούς παιδικούς πνεύμονες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.