Η ανάλυση του DNA αλλά και των τριχών στην υπηρεσία της Δικαιοσύνης

Η συμβολή της ανάλυσης του DNA στην καταπολέμηση του εγκλήματος, αλλά και η εξαγωγή αποδεικτικών στοιχείων για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών από τις τρίχες του σώματος, θα είναι μερικά από τα θέματα που θα παρουσιαστούν στο πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Εργαστηριακής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, που πραγματοποιείται από τις 4 έως 6 Μαίου στη Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εισηγήσεις του Γάλλου ειδικού κ. Β. Σιριμέλ, από το Στρασβούργο και του Γερμανού κ. Μ. Ουλ, από το Κρατικό Εγκληματολογικό Κέντρο της Βαυαρίας, που θα έχουν ως θέμα «Οι τρίχες ως πειστήριο χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών›.

Σημειώνεται ότι η εργασία του Γερμανού ειδικού οδήγησε σε παραίτηση τον Γερμανό προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας κ. Κ. Ντάουμ, αφού η μέθοδος του κ. Ουλ απέδειξε ότι ήταν χρήστης κοκαΐνης.

Το συνέδριο είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και το διοργανώνουν η Ελληνική Εταιρεία Ιατροδικαστικών Επιστημών και η Ελληνική Εταιρεία Τοξικολογίας, με τη συμμετοχή της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση