Σε ετοιμότητα η Αυστραλία για την αντιμετώπιση επίθεσης με χημικά όπλα

To σχέδιο που εφαρμόστηκε κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ έθεσαν σε εφαρμογή οι Αυστραλοί για να αντιμετωπίσουν μία βιοτρομοκρατική επίθεση αν και θεωρούν ότι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι περιορισμένες.

Παράλληλα αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την χώρα καθώς κύμα φόβου για πιθανή τρομοκρατική επίθεση έχει κυριεύσει την Αυστραλία.

Την ίδια στιγμή οι ηγέτες των Ισλαμικών οργανώσεων της Αυστραλίας καταδίκασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την τελευταία έκκληση της Αλ Καϊντα που τους καλούσε σε “ιερό πόλεμο” εναντίον των Αμερικανών.

Οι μουσουλμάνοι της Αυστραλίας είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς ολοένα και περισσότεροι γίνονται στόχος ρατσιστών. Ήδη στην Αδελαϊδα κάηκε άλλο ένα τζαμί, το δεύτερο στην Αυστραλία μετά την 11 Σεπτεμβρίου, από εμπρησμό.

Φοβούμενοι τυχόν επεισόδια οι Αραβες του Σίδνεϊ ακύρωσαν και το μεγάλο ετήσιο φεστιβάλ τους το οποίο οργανώνουν για τα τελευταία 18 χρόνια και συγκεντρώνουν δεκάδες χιλιάδες λαού.

Οι βίαιες και ρατσιστικές επιθέσεις κατά των Μουσουλμάνων της Αυστραλίας, αλλά και ο φόβος των Αυστραλών για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση, ενισχύθηκαν και από την αποκάλυψη της Αυστραλιανής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ASIO), σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον εκατό μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που συνδέονται με το Οσάμα μπιν Λάντεν έχουν εντοπιστεί στις πολιτείες της Βικτώριας και της Νέας Νότιας Ουαλίας και ορισμένοι έκαναν έρανο για τον “ιερό πόλεμο” κατά των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου τα άτομα αυτά, που κατάγονται από αραβικές χώρες, είναι υπό συνεχή παρακολούθηση ενώ ελέγχονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι μετακινήσεις τους κ.α.

Τέλος τα αυστραλιανά τηλεοπτικά δίκτυα, σε αντίθεση με τα αμερικανικά, έκαναν γνωστό ότι θα συνεχίσουν να μεταδίδουν δηλώσεις και ανακοινώσεις του μπιν Λάντεν και δεν θα εφαρμόσουν λογοκρισία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση