φουσκωμα δυσπνοια | τοξικο μεγακολο | ογκοι παραρρινιων | psr diagnosi hiv | συμπτωματα μηνισκου

Η Αυστραλία πρώτη στη μόλυνση του περιβάλλοντοςΗ Αυστραλία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο στη μόλυνση του περιβάλλοντος, που συμβάλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, ενώ συνεχίζει να ρυπαίνει την ατμόσφαιρα περισσότερο, τη στιγμή που στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες σημειώνεται μείωση της μόλυνσης.

Πιο συγκεκριμένα, το 1995, οι ρύποι κατ' άτομο ανέρχονταν στους 26.7 τόνους, ενώ, το 1998, είχαν φτάσει τους 27.6 τόνους. Και όλα αυτά, τη στιγμή που στις υπόλοιπες βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες οι ρύποι υποχώρησαν, κατά μέσο όρο, από 13.6 τόνους σε 12.9.

Η ρύπανση, την οποία προκαλεί η Αυστραλία στο περιβάλλον, είναι κατά 30% μεγαλύτερη από αυτή, την οποία προκαλούν οι Ηνωμένες Πολιτείες που, την ίδια χρονική περίοδο, σημείωσαν μία μικρή μείωση.

Στη μόλυνση του περιβάλλοντος στην Αυστραλία συμβάλουν, κατά πρώτο λόγο, τα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος, τα οποία χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη κάρβουνο, η αγροτική παραγωγή και ο καθαρισμός της γης για να γίνουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Πάνω από 600.000 στρέμματα γης καθαρίζονται κάθε χρόνο, ενώ οι φωτιές, που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό, συμβάλλουν κατά 12% στην αύξηση της μόλυνσης.

Συνολικά, στην Αυστραλία αναλογεί το 3,5% των ρύπων των βιομηχανικά αναπτυγμένων χωρών.
Πρώτες είναι οι ΗΠΑ με 39.5% επί του συνόλου της ρύπανσης, ακολουθεί η Ιαπωνία με 8.7%, η Ρωσία με 7,4% και η Γερμανία με 6,6%.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ξεκάθαρα γιατί η Αυστραλία ευθυγραμμίζεται με τις ΗΠΑ στο θέμα αυτό και γιατί οι ΗΠΑ θα πρέπει να υπογράψουν το πρωτόκολλο του Κιότο, αν είναι να αντιμετωπισθεί ουσιαστικά το φαινόμενο του θερμοκηπίου, που απειλεί την ισορροπία του κλίματος του πλανήτη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.