πεμπτη παιδικη ασθενεια | ποιο οργανο βρισκεται αριστερα κατω απο το στηθος | ηπατικο κομμα συμπτωματα

Νέοι τρόποι μεταφοράς των φαρμάκων στα κύτταραΗ παρασκευή ουσιών που έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν τα φάρμακα μέσα σε συγκεκριμένα κύτταρα με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιούνται οι παρενέργειες τους, ανοίγει νέους δρόμους στην αντιμετώπιση του καρκίνου αλλά και των λοιμωδών νοσημάτων.

Οπως εξήγησε ο ακαδημαϊκός και μέλος του Γαλλικού Ινστιτούτου Παστέρ κ. Σ. Αβραμέας, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή το Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ με θέμα ‘Σύγχρονη Διαγνωστική Θεραπεία σε Λοιμώδη και Αυτοάνοσα Νοσήματα’, οι ουσίες αυτές είναι πεπτιδικοί φορείς πάνω στους οποίους προσδένονται οι φαρμακευτικές ουσίες.

Το πλεονέκτημα αυτής της σύνδεσης είναι ότι μεγαλύτερες ποσότητες φαρμάκου φτάνουν στα κύτταρα στόχους, ενώ ταυτόχρονα τα υγιή κύτταρα μένουν ανέπαφα.

Οπως επεσήμανε ο κ. Αβραμέας τα πειράματα που έχουν γίνει δείχνουν ότι οι ουσίες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά τόσο αντικαρκινικών φαρμάκων όσο και αντιμικροβιακών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.