Παγκοσμιοποίηση, Υγεία και Περιβάλλον

Στις επιπτώσεις που έχει η παγκοσμιοποίηση στους τομείς της υγείας και του περιβάλλοντος αναφέρθηκε η υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας κ. Χριστίνα Σπυράκη προσφωνώντας το απόγευμα της Τετάρτης την εναρκτήρια συνεδρίασης της 10ης Διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Υγεία και το Περιβάλλον που φέτος έχει θέμα “Οικονομία της Υγείας και του Περιβάλλοντος” και οργανώνεται από τη μη κυβερνητική ομάδα World Information Transfer Inc σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ουκρανίας.

Χαρακτηρίζοντας σαν σήμα κατατεθέν των καιρών και ορόσημο για την εποχή μας την καταστροφή του Τσερνομπίλ πριν από 15 ακριβώς χρόνια η υπουργός υπογράμμισε ότι αυτό που συνέβη και οι ευρύτατες επιπτώσεις του αποτελούν μια τραγική απόδειξη ότι ζούμε σε ένα πολύ μικρό πλανήτη.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μια από τις βασικές ανησυχίες μας, επισήμανε, τονίζοντας ότι έχει πλέον αναγνωριστεί ότι η σχέση ανάμεσα στο φυσικό περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία είναι μια από τις βασικές προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης και συνέχισε:

“Είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμόσουμε την άμυνα και τη στρατηγική μας για την προάσπιση της υγείας και του περιβάλλοντος στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, καθώς η σημερινή στενή αλληλοεξάρτηση όλων των χωρών του πλανήτη μας αναγκάζει πάνω απ’ όλα να πολεμήσουμε στις ρίζες τους, τις κύριες αιτίες του, τη φτώχεια και την υποβάθμιση του φυσικού, κοινωνικού και πολιτικού περιβάλλοντος’.

Η κ Σπυράκη μίλησε ακόμη για τη συμμετοχή και συμβολή της Ελλάδας στους αγώνες της διεθνούς κοινότητας κατά της χρήσης ναρκωτικών, και την εξάλειψη του AIDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης. Τόνισε ότι έχει αναγνωριστεί διεθνώς ότι είναι πλέον ανάγκη να γίνονται προσιτά σε όλους τα κύρια φάρμακα για αυτές τις ασθένειες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση