Πότε κάνουν τα σκυλιά το εμβόλιο της λύσσα | μεγαλη παρατεταμενη.περιοδο.λογω ενδομητριο | βιοπληροφορική

Παγκοσμιοποίηση, Υγεία και ΠεριβάλλονΣτις επιπτώσεις που έχει η παγκοσμιοποίηση στους τομείς της υγείας και του περιβάλλοντος αναφέρθηκε η υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας κ. Χριστίνα Σπυράκη προσφωνώντας το απόγευμα της Τετάρτης την εναρκτήρια συνεδρίασης της 10ης Διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Υγεία και το Περιβάλλον που φέτος έχει θέμα "Οικονομία της Υγείας και του Περιβάλλοντος" και οργανώνεται από τη μη κυβερνητική ομάδα World Information Transfer Inc σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ουκρανίας.

Χαρακτηρίζοντας σαν σήμα κατατεθέν των καιρών και ορόσημο για την εποχή μας την καταστροφή του Τσερνομπίλ πριν από 15 ακριβώς χρόνια η υπουργός υπογράμμισε ότι αυτό που συνέβη και οι ευρύτατες επιπτώσεις του αποτελούν μια τραγική απόδειξη ότι ζούμε σε ένα πολύ μικρό πλανήτη.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μια από τις βασικές ανησυχίες μας, επισήμανε, τονίζοντας ότι έχει πλέον αναγνωριστεί ότι η σχέση ανάμεσα στο φυσικό περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία είναι μια από τις βασικές προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης και συνέχισε:

"Είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμόσουμε την άμυνα και τη στρατηγική μας για την προάσπιση της υγείας και του περιβάλλοντος στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, καθώς η σημερινή στενή αλληλοεξάρτηση όλων των χωρών του πλανήτη μας αναγκάζει πάνω απ' όλα να πολεμήσουμε στις ρίζες τους, τις κύριες αιτίες του, τη φτώχεια και την υποβάθμιση του φυσικού, κοινωνικού και πολιτικού περιβάλλοντος'.

Η κ Σπυράκη μίλησε ακόμη για τη συμμετοχή και συμβολή της Ελλάδας στους αγώνες της διεθνούς κοινότητας κατά της χρήσης ναρκωτικών, και την εξάλειψη του AIDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης. Τόνισε ότι έχει αναγνωριστεί διεθνώς ότι είναι πλέον ανάγκη να γίνονται προσιτά σε όλους τα κύρια φάρμακα για αυτές τις ασθένειες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.