επιγαστρική κήλη | εγκλωβισμενα κοπρανα | μαντου θετικο θεραπεια | πυρετος και βηχας

Ο παιδικός σταθμός ωφελεί το παιδίΤα παιδιά που από πολύ μικρά, πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς, αναπτύσσουν πιο έντονα τις προφορικές και διανοητικές τους ικανότητες, σε σχέση με τα παιδιά που μένουν αποκλειστικά στο σπίτι. Ωστόσο, τα ίδια παιδιά, παρουσιάζουν μεγαλύτερη επιθετικότητα, σε σύγκριση με τα άλλα συνομίληκά τους. Η έρευνα, η μεγαλύτερη στο είδος της, έγινε από το Πανεπιστήμιο της Ν. Καρολίνας και δημοσιεύεται στο "the Society for Research in Child Development".

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 1300 παιδιά σε 10 διαφορετικές πολιτείες από την ημέρα της γέννησής τους. Η πρώτη εκτίμηση έγινε στην ηλικία των 4,5 ετών και η δεύτερη έγινε, ενώ τα παιδιά ήταν στο νηπιαγωγείο.

Μέσα από ένα ευρύ ερωτηματολόγιο, που υποβλήθηκε στους γονείς, στους δασκάλους και στα παιδιά, διεπιστώθηκε ότι εμφανίζονται διαφορές στην ανάπτυξή τους.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των παιδιών που πήγαιναν στο παιδικό σταθμό περισσότερες από 30 ώρες την εβδομάδα, έδειξαν μεγαλύτερη μαθησιακή και μνημονική ικανότητα, στη σκέψη και στην κατανόηση της γλώσσας. Μάλιστα, όσο πιο στενή ήταν η σχέση ανάμεσα στους παιδαγωγούς και στο παιδί, τόσο πιο έντονη ήταν αυτή η πρόοδος.

Ωστόσο, το 17% των παιδιών που πήγαιναν στο παιδικό σταθμό περισσότερες από 30 ώρες την εβδομάδα, έδειξαν και στοιχεία μεγαλύτερης επιθετικότητας από τα παιδιά που μεγάλωσαν στο σπίτι: Ηταν σχετικά πιο ανυπάκουα και πιο ζωηρά, χωρίς όμως στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η συμπεριφορά τους να δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα ή να θεωρείται αντικοινωνική.

Η βασική ερευνήτρια Δρ. Martha Cox, δηλώνει 'η ποιότητα του σταθμού παίζει σημαντικό ρόλο. Οι εργαζόμενοι στο σταθμό που μιλούν, ασχολούνται και παρέχουν πλούσια ερεθίσματα στα παιδιά, βοηθούν σημαντικά στην αρμονική ανάπτυξή τους'.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.