γονατο | αιτια βουλωμενων σαλπιγγων | μαστιτιδα γατας θεραπεια | υπόδειγμα διαιτας για υπερλιπιδαιμια

Πρωτοποριακή μέθοδος αντιμετώπισης των εγκεφαλικώνΜικροκαθετήρας, ο οποίος εισάγεται από τη μηριαία αρτηρία και φθάνει έως τα μικρότερα αγγεία του εγκεφάλου, προσφέρει σημαντική βελτίωση στην αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων των εγκεφαλικών αρτηριών, των άλλων αγγειακών δυσπλασιών, καθώς και κάποιων ενδοεγκεφαλικών όγκων.

Αυτό τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή το διεθνές σεμινάριο " Η ενδαγγειακή θεραπεία των αγγειακών βλαβών του κρανίου και του εγκεφάλου" από τον Δρ. Π. Βλαχόπουλο, διευθυντή του Τμήματος Παρεμβατικής Νευροακτινολογίας του Θεραπευτηρίου "Υγεία".

Η νέα αυτή θεραπευτική προσέγγιση έρχεται να αντικαταστήσει τις κρανιοτομές και τις δύσκολες και επικίνδυνες ανοικτές χειρουργικές επεμβάσεις και να ανοίξει νέους ορίζοντες στο λεπτό αυτόν τον τομέα της νευροχειρουργικής.

Σύμφωνα με αυτήν τη τεχνική, οι λεπτοί αυτοί μικροκαθετήρες, μπαίνουν από το μηρό και φθάνοντας στα εγκεφαλικά αγγεία που έχουν τη βλάβη, επιτρέπουν τη διενέργεια λεπτών χειρισμών, όπως η διάνοιξη φραγμένου αγγείου, η έγχυση φαρμάκων ή η απομόνωση της βλάβης.

Η νέα αυτή μέθοδος παρουσιάζει καλά ποσοστά επιτυχίας και χαμηλά ποσοστά επιπλοκών. Μάλιστα, εάν εφαρμοσθεί τις πρώτες 6 ώρες από το εγκεφαλικό, υπόσχεται ποσοστά πρόληψης των μόνιμων βλαβών, που φθάνουν το 60%. Εάν το 6ωρο περάσει, η μονιμότητα των βλαβών φθάνει το 80%.

Η συχνότητα των εγκεφαλικών φθάνει το 2-4% του γενικού πληθυσμού και η θνητότητα ποικίλει με ποσοστά, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν και το 60%.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.