Εκτός νόμου η κλωνοποίηση στη Βρετανία

Ο υπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, Αλαν Μίλμπερν, πρόκειται να ανακοινώσει ότι τους ερχόμενους μήνες θα καταθέσει νομοσχέδιο με το οποίο η κλωνοποίηση θα τεθεί εκτός νόμου. Οπως ανακοινώνεται σήμερα, προωθείται νομοθεσία, ώστε η Μεγάλη Βρετανία, να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα απαγορεύσει την κλωνοποίηση ανθρώπων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ιντιπέντεντ”.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ προσπαθεί να καθησυχάσει τους φόβους και τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί όσον αφορά την τεχνολογία της γενετικής, προσθέτει η εφημερίδα.

Μέχρι σήμερα την τεχνική της κλωνοποίησης μπορούν να χρησιμοποιούν οι επιστήμονες αφού λάβουν ειδική άδεια. Μολονότι μέχρι τώρα η “παραγωγή” ανθρώπων μέσω κλωνοποίησης απαγορευόταν από την Αρχή Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, η πολιτική αυτή θα μπορούσε να ανατραπεί οποιαδήποτε στιγμή και να δοθεί η άδεια για κάτι τέτοιο. Το υπουργείο πιστεύει οτι ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλιστεί οτι δεν θα γίνει ποτέ κλωνοποίηση είναι να απαγορευτεί πλήρως.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα