Αντιμετωπίζεται το πρόβλημα με τους φαρμακοποιούς στη Καβάλα

Πιστώσεις ύψους 2 δις. δραχμών θα διατεθούν για την κάλυψη των δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των δικαιούχων του Δημοσίου της Καβάλας, προκειμένου να μη διακόψει όπως έχει προειδοποιήσει, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του Νομού, την επί πιστώσει παροχή φαρμάκων σε εργαζόμενους και συνταξιούχους του Δημοσίου.

Σύμφωνα με την Νομαρχία, στο πλαίσιο της όσο το δυνατόν καλύτερης και ταχύτερης εξυπηρέτησης τόσο των φαρμακοποιών όσο και των ασφαλισμένων, έχει αυξηθεί ο αριθμός των υπαλλήλων που καθημερινά ασχολούνται με τον έλεγχο των συνταγών και των δαπανών προμήθειας φαρμάκων, με αποτέλεσμα να προωθούνται το ταχύτερο δυνατό τα αναγκαία δικαιολογητικά στην υπηρεσία Εντελλομένων Εξόδων που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών.

Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Καβάλας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτατη διεκπεραίωση και διευθέτηση των όποιων εκκρεμοτήτων, δίχως όμως, αυτό να επιτυγχάνεται πάντοτε, δεδομένου ότι παρατηρείται χρονική υστέρηση στην οριστική έγκριση των δαπανών από την Υπηρεσία Εντελλομένων, η οποία, όμως δεν ανήκει στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση