φισαλιδες στο τύμπανο αυτί | θεραπεια καταγματος ιερου οστου | ουλιτιδα | βαγοτονία συμπτωματα

To "έκστασις" μειώνει τη μνήμηΗ τακτική και συστηματική χρήση του "έκστασις", εκτός των άλλων προβλημάτων που προκαλεί, μπορεί να μειώσει και τη μνημονική ικανότητα. Ερευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και δημοσιεύεται στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού Neurology αναφέρει ότι οι μακροχρόνιοι χρήστες αυτού του φαρμάκου, παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα από διαταραχές της μνημονικής λειτουργίας.

Στη μελέτη συμμετείχαν άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν το "έκστασις" κατά μέσο όρο 2,4 φορές το μήνα. Στην αρχή της μελέτης, εκτιμήθηκε, με διάφορα μνημονικά τεστ, το επίπεδο μνήμης των συμμετεχόντων.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων μνήμης κατά τη διάρκεια ενός χρόνου, έδειξαν ότι οι χρήστες "έκστασις" παρουσίασαν μια μείωση στην "αναδρομική "μνήμη, που είναι ο τύπος της μνήμης, όπου ο άνθρωπος καλείται να θυμηθεί μια ιστορία, μετά από μικρό χρονικό διάστημα. Οι χρήστες δεν μπορούσαν να θυμηθούν λεπτομέρειες από αυτήν την ιστορία.

Προηγούμενες μελέτες συσχέτιζαν το "έκστασις" με μειωμένα επίπεδα σεροτονίνης, μια ουσία που ρυθμίζει τη διάθεση και τη μνήμη.

Οι συγγραφείς της μελέτης, Δρ. Konstantine K. Zakzanis & Donald A. Young δηλώνουν ότι, "αν και τα ευρήματα είναι ακόμη προκαταρκτικά, είναι σαφές ότι οι χρήστες του "ναρκωτικού των κλαμπ" παρουσιάζουν μια πιο ταχεία μείωση της μνημονικής λειτουργίας ".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.