To “έκστασις” μειώνει τη μνήμη

Η τακτική και συστηματική χρήση του “έκστασις”, εκτός των άλλων προβλημάτων που προκαλεί, μπορεί να μειώσει και τη μνημονική ικανότητα. Ερευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και δημοσιεύεται στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού Neurology αναφέρει ότι οι μακροχρόνιοι χρήστες αυτού του φαρμάκου, παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα από διαταραχές της μνημονικής λειτουργίας.

Στη μελέτη συμμετείχαν άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν το “έκστασις” κατά μέσο όρο 2,4 φορές το μήνα. Στην αρχή της μελέτης, εκτιμήθηκε, με διάφορα μνημονικά τεστ, το επίπεδο μνήμης των συμμετεχόντων.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων μνήμης κατά τη διάρκεια ενός χρόνου, έδειξαν ότι οι χρήστες “έκστασις” παρουσίασαν μια μείωση στην “αναδρομική “μνήμη, που είναι ο τύπος της μνήμης, όπου ο άνθρωπος καλείται να θυμηθεί μια ιστορία, μετά από μικρό χρονικό διάστημα. Οι χρήστες δεν μπορούσαν να θυμηθούν λεπτομέρειες από αυτήν την ιστορία.

Προηγούμενες μελέτες συσχέτιζαν το “έκστασις” με μειωμένα επίπεδα σεροτονίνης, μια ουσία που ρυθμίζει τη διάθεση και τη μνήμη.

Οι συγγραφείς της μελέτης, Δρ. Konstantine K. Zakzanis & Donald A. Young δηλώνουν ότι, “αν και τα ευρήματα είναι ακόμη προκαταρκτικά, είναι σαφές ότι οι χρήστες του “ναρκωτικού των κλαμπ” παρουσιάζουν μια πιο ταχεία μείωση της μνημονικής λειτουργίας “.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση