γρομπαλακι στα χειλη | αποφραξη παχαιως εντερου ειναι καρκινος | στιγμα μεσογειακης αναιμιας

Μέτρα για τα βεγγαλικάΣυνεχίζονται απο τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, οι εντατικοί έλεγχοι προκειμένου να μην επαναληφθούν και πάλι οι τραγωδίες των προηγουμένων χρόνων με βεγγαλικά. Ηδη έχουν παρθεί απο το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως αυστηρά μέτρα, που αφορούν στην πρόληψη χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, προ και κατά την διάρκεια των εορτών του Πάσχα.

Στο μεταξύ, διακόπτεται η χορήγηση αδειών εισαγωγής, αγοράς, εμπορίας και μεταφοράς φωτοβολίδων και βεγγαλικών με εξαίρεση την αγορά των αναγκαίων ποσοτήτων φωτοβολίδων για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των Τελωνειακών Υπηρεσιών και των πλωτών μέσων.

Επίσης, έχει διαταχθεί η ενέργεια αυστηρών, συνεχών και ουσιαστικών ελέγχων σε όλους τους χώρους παρασκευής, αποθήκευσης ή πώλησης πυροτεχνημάτων και συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων. Συστηματικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και στους πλανόδιους μικροπωλητές και σε διάφορα καταστήματα (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών, παιδικών παιγνίων) όπου μπορεί να διακινούνται τέτοια είδη και σε περίπτωση ανεύρεσης πυροτεχνημάτων θα κατάσχονται, ενώ θα διεξάγεται έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθεί η πηγή προέλευσης τους.

Ιδιαίτερα μέτρα, σύμφωνα με την ίδια διαταγή, θα παρθούν έξω απο τους Ιερούς Ναούς, κατά την Μεγάλη Παρασκευή και την τελετή της Αναστάσεως, για τον περιορισμό της χρήσης κροτίδων,φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Παρά τους αυστηρούς ελέγχους όμως, κάθε χρόνο πολλά άτομα, κυρίως νεαράς ηλικίας τραυματίζονται ή ακόμα χάνουν τη ζωή τους.
Το 1990 ένα άτομο έχασε τη ζωή του και άλλα πέντε τραυματίσθηκαν σοβαρά.
Το 1991, 29 άτομα τραυματίσθηκαν σοβαρά.
Το 1992, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα και 29 τραυματίστηκαν σοβαρά.
Το 1993, δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν σοβαρά.
Το 1994, δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και 25 τραυματίστηκαν σοβαρά.
Το 1995, ένα άτομο έχασε τη ζωή του, 5 τραυματίστηκαν ελαφρά και 8 σοβαρά.
Το 1996, 5 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και 9 ελαφρά.
Το 1997, σημειώθηκαν 3 ατυχήματα, με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό 2 ατόμων και 1 ελαφρά.
Το 1998, σημειώθηκαν 6 ατυχήματα, με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό 1 ατόμου και 5 ελαφρά.
Το 1999, σημειώθηκαν 9 ατυχήματα, με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό 4 ατόμων και 5 ελαφρά.
Το 2000, σημειώθηκε 1 ατύχημα, με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό 1 ατόμου.
Στο πλαίσιο των ελέγχων, για παράβαση του νόμου "περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων", απο 1η Μαρτίου έως και 9 Απριλίου 2001, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 3.947 καταστήματα, σε 8 σπίτια και σε 5 αυτοκίνητα.
Βεβαιώθηκαν 104 παραβάσεις και συνελήφθησαν 113 άτομα.
Κατασχέθηκαν 29 συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων, 125.941 κροτίδες, 2.344 φωτοβολίδες, 100 μεταλλικά καψούλια, 95.722 παιδικά αθύρματα-βεγγαλικά-πυροτεχνήματα, 1.060 εκρηκτικές ύλες (δυναμιτάκια) και 45 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί.
Το ίδιο χρονικό διάστημα σημειώθηκαν 2 ατυχήματα, στα οποία τραυματίστηκαν 2 άτομα σοβαρά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.