Μαραθώνια επέμβαση διαχωρισμού σιαμαίων στη Σιγκαπούρη

Υστερα από 90 ώρες μίας λεπτής και άκρως επικίνδυνης επέμβασης, οι γιατροί στη Σιγκαπούρη, κατόρθωσαν να χωρίσουν με επιτυχία, τα δύο σιαμαία κοριτσάκια που ήταν ενωμένα στο κεφάλι. Η εγχείρηση όμως συνεχίζεται για να καλυφθούν τα κρανία τους, ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο.

“Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια. Θα πρέπει να τελειώσει αργά το μεσημέρι. Ο διαχωρισμός τους έχει ολοκληρωθεί και παρά την πολύωρη εγχείρηση τα δύο κοριτσάκια από το Νεπάλ είναι πολύ καλά στην υγεία τους “, τόνισε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Περισσότεροι από δέκα γιατροί, αναισθησιολόγοι, πλαστικοί χειρούργοι, νευροχειρούργοι και νευρολόγοι, συμμετέχουν σε αυτήν την πολύπλοκη και δύσκολη εγχείρηση, αλλάζοντας βάρδιες κάθε έξι ώρες.

Οι δύο μικρές, που θα γίνουν έντεκα μηνών αύριο Δευτέρα, έφτασαν στη Σιγκαπούρη από τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από σύσταση γιατρού της πατρίδας τους. Οι γονείς τους τις ονόμασαν Γκάνγκα και Τζαμούνα από τους δύο ιερούς ποταμούς της Ινδίας.

Για να καλυφθούν τα έξοδα της επέμβασης και διαμονής της οικογένειας στη Σιγκαπούρη συγκεντρώθηκε από δωρεές το ποσό των 360.000 δολαρίων, ενώ οι γιατροί προσφέρθηκαν δωρεάν.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση