αρρυθμιες | μπορει ο χαμηλος αιματοκριτης να δειχνει προβλημα με το εντερο; | χρονιο ασθμα συμπτωματα

Δύσκολη χειρουργική επέμβαση για τον διαχωρισμό σιαμαίωνΗ λεπτή εγχείρηση για τον διαχωρισμό των σιαμαίων κοριτσιών από τη Γουατεμάλα, που γεννήθηκαν ενωμένα στο πάνω μέρος του κεφαλιού, πριν ένα χρόνο προγραμματίσθηκε για τις 5 Αυγούστου, ανακοίνωσαν οι θεράποντες γιατροί.

Τα κρανία των δύο κοριτσιών είναι ενωμένα με τέτοιο τρόπο που τα πρόσωπά τους κοιτάζουν προς την αντίθετη κατεύθυνση το ένα από το άλλο.

Τον περασμένο μήνα τα σιαμαία υπεβλήθησαν σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο ''Mattel'' του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, με στόχο τη χαλάρωση του δέρματος στο κεφάλι, ώστε το κάθε παιδί να έχει αρκετό δέρμα για την κάλυψη του κρανίου όταν γίνει ο διαχωρισμός τους.

Η επέμβαση στην οποία θα υποβληθούν τα σιαμαία αναμένεται ότι θα διαρκέσει περίπου 10 ώρες. Περίπου 50 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και νοσοκόμες θα βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών κατά τη διάρκεια
της εγχείρησης.

Οπως δήλωσε ο Δρ.Χένρι Καουαμότο, διευθυντής χειρουργικής στην Κρανιοεγκεφαλική Κλινική του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, δεν υπάρχει ένα ακριβές σχέδιο για την επέμβαση, καθώς το αρχικό πλάνο μπορεί να μεταβληθεί κατά την διάρκεια της επέμβασης, εφόσον αυτό απαιτηθεί. Το χειρουργικό επιτελείο θα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε αλλαγή του αρχικού σχεδίου.

Η Μαρία Τερέζα και η Μαρία δε Χέσους Κουίεχ-Αλβάρες γεννήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο σε ένα μικρό νοσοκομείο στη Γουατεμάλα. Στο πανεπιστημιακό παιδιατρικό νοσοκομείο του Λος Αντζελες, όπου μεταφέρθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η ανάπτυξή τους είναι ικανοποιητική.

Τα δίδυμα που γεννιούνται ενωμένα στο πάνω μέρος του κεφαλιού τους είναι εξαιρετικά σπάνια και εκτιμάται ότι τέτοιες περιπτώσεις είναι μόλις το 2% των σιαμαίων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.