βρογχικο ασθμα συμπτωματα | πονος στο ουλο φρονιμίτης | που.υπαρχουν.μυς.στο.κεφαλι

Πιο κοντά στο εμβόλιο για τον καρκίνο του προστάτηΕνα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία εμβολίου του καρκίνου του προστάτη, βρίσκονται επιστήμονες από την Καλιφόρνια, οι οποίοι ανίχνευσαν έναν γενετικό στόχο, ο οποίος είναι δυνατό να βοηθήσει στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου εμβολίου. Τα ευρήματά τους παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Πειραματικής Βιολογίας του 2001.

Οι Δρ. James Allison και Marcella Fasso από το Πανεπιστήμιο του Berkley, δουλεύοντας σε ποντίκια εργαστηρίου, ανίχνευσαν και κλωνοποίησαν ένα γονίδιο, το οποίο αποκωδικοποιεί πρωτεΐνες επιφανείας στα καρκινικά κύτταρα του προστάτου. Ο στόχος είναι, αυτές οι πρωτεΐνες να λειτουργήσουν σαν αντιγόνα, έτσι ώστε ο οργανισμός να αναγνωρίζει τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη.

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε γενετικά δεδομένα προκειμένου να ανακαλύψει ένα ανάλογο κύτταρο στον ανθρώπινο καρκίνο του προστάτη. Το βρήκαν και το ονόμασαν "το γονίδιο που ενεργοποιεί τα ειδικά Τ κύτταρα του προστατικού αδενοκαρκινώματος" ή SPAS-1.

To επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιηθεί το αντιγόνο του καρκίνου του προστάτη, για τη δημιουργία εμβολίου. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να δοθεί μετά τη χειρουργική εκτομή του όγκου ή την συρρίκνωσή του από την ακτινοβολία ή την ορμονοθεραπεία.
δηλώνουν δε, ότι οι έρευνες σε ανθρώπους "θα αρχίσουν σε τουλάχιστον 2 χρόνια". Το επόμενο βήμα είναι η έναρξη πειραμάτων σε πρωτεύοντα θηλαστικά.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι η δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στους άνδρες με αναμενόμενο αριθμό 31.500 θανάτους στις ΗΠΑ, αυτόν το χρόνο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.