Καρκινος προστάτη και νεοπλασιες στα οστα | καυτηριασμος αγγειου μυτης πως γινεται | αδενωμα επινεφριδίων

Χάπι για την πρόληψη του καρκίνουΟι επιστήμονες ερευνούν ένα χάπι που θα χορηγείται μια φορά την εβδομάδα και το οποίο θεωρούν ότι θα δρα προστατευτικά, αναστέλλοντας την καρκινογένεση. Το φάρμακο, το οποίο ήδη δοκιμάζεται στην Κίνα, ονομάζεται oltipraz και δουλεύει ενεργοποιώντας τη φυσική άμυνα του οργανισμού, μπλοκάροντας έτσι τη δημιουργία των όγκων.

Το φάρμακο αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση της παρασιτικής λοίμωξης σχιστοσωμίασης. Ωστόσο, όπως αναφέρει το περιοδικό New Scientist, το φάρμακο βρέθηκε ότι διεγείρει το σώμα να παράγει ένα ένζυμο που λέγεται γλουταθειόνη - S - τρανσφεράση (GST). Το ένζυμο αυτό πετυχαίνει την αδρανοποίηση ενός ευρέως φάσματος ουσιών που, μεταβάλλοντας το γενετικό υλικό των κυττάρων, προκαλούν καρκινογένεση.

Οι έρευνες γίνονται στην Κίνα από τον Δρ.Thomas Kensler, του Πανεπιστημίου Johns Hopkins του Maryland. Είναι γνωστό, ότι 1 στους 10 ενήλικες Κινέζους, πεθαίνουν από καρκίνο του ήπατος, ο οποίος προκαλείται από την υπερβολική λήψη αφλατοξινών, που είναι τοξίνες που βρίσκονται στο ρύζι και στα δημητριακά.

Ο Δρ. Kensler, έδωσε το φάρμακο σε εθελοντές, μια φορά την εβδομάδα για δυο μήνες. Σύμφωνα με τον ερευνητή, τα επίπεδα του ενζύμου αυξήθηκαν κατά πολύ στους εθελοντές, με αποτέλεσμα η καρκινογόνος ουσία να αντιδρά με το ένζυμο και όχι με το DNA των ασθενών.

Ο Δρ. Raymond Bergan στο Πανεπιστήμιο του Northwestern του Illinois συλλέγει τώρα εθελοντές για έρευνα πάνω στο εάν το oltipraz προστατεύει τους καπνιστές από τον καρκίνο του πνεύμονα.

Τα λαχανικά

Το ελπιδοφόρο μήνυμα είναι ότι ουσίες, όπως το ένζυμο GST βρίσκονται εν αφθονία σε πράσινα λαχανικά όπως τα μπρόκολα. Το επόμενο βήμα είναι να μπορέσουν οι επιστήμονες να κατασκευάσουν φάρμακα μαζικής παραγωγής από τα λαχανικά.

Μάλιστα ο Δρ Roland Wolf, ερευνητής στο Imperial Cancer Research Fund, στο Πανεπιστήμιο του Dundee, δήλωσε ότι "η απομόνωση αυτών των χημικών, θα δώσει τεράστια ώθηση στη μάχη κατά του καρκίνου".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.