γαστριτιδα | ουρα χρωμα | σωληνες κατεψυγμενες | πυλωρικη στενωση | καρκινος στη μυτη | mantoux

Αυστηρή οδηγία σήμανσης για τα μεταλλαγμένα από το ΕυρωκοινοβούλιοΤο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ των νέων αυστηρότερων μέτρων για τη σήμανση, τόσο των τροφίμων όσο και των ζωοτροφών που περιέχουν γενετικώς τροποποιημένα συστατικά, ακόμη και αν αυτά δεν μπορούν να ανιχνευτούν.

Σύμφωνα με τη νέα οδηγία όλα τα τρόφιμα και οι ζωοτροφές που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να φέρουν ειδική σήμανση, που θα ενημερώνει τους καταναλωτές για την ύπαρξη γενετικώς τροποποιημένων συστατικών.

Από την οδηγία εξαιρούνται αυγά, γάλα και κρέας τα οποία προέρχονται από ζώα, στην εκτροφή των οποίων έχουν χρησιμοποιηθεί ζωοτροφές που περιέχουν γενετικώς τροποποιημένα συστατικά.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως η Greenpeace, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισαν την απόφαση αυτή, ενώ τις αντιδράσεις τους εξέφρασαν αξιωματούχοι της Αμερικανικής κυβέρνησης.

Αναμένονται αντιδράσεις και από τους Αμερικανούς γεωργούς και κτηνοτρόφους, καθώς στις ΗΠΑ επιτρέπεται η καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων σπόρων και η παραγωγή τροφίμων και ζωοτροφών που περιέχουν γενετικώς τροποποιημένα συστατικά.

Η νέα αυτή οδηγία, θα πρέπει τώρα να ψηφιστεί και από το συμβούλιο υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να αποκτήσει ισχύ νόμου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.