Αυστηρή οδηγία σήμανσης για τα μεταλλαγμένα από το Ευρωκοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ των νέων αυστηρότερων μέτρων για τη σήμανση, τόσο των τροφίμων όσο και των ζωοτροφών που περιέχουν γενετικώς τροποποιημένα συστατικά, ακόμη και αν αυτά δεν μπορούν να ανιχνευτούν.

Σύμφωνα με τη νέα οδηγία όλα τα τρόφιμα και οι ζωοτροφές που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να φέρουν ειδική σήμανση, που θα ενημερώνει τους καταναλωτές για την ύπαρξη γενετικώς τροποποιημένων συστατικών.

Από την οδηγία εξαιρούνται αυγά, γάλα και κρέας τα οποία προέρχονται από ζώα, στην εκτροφή των οποίων έχουν χρησιμοποιηθεί ζωοτροφές που περιέχουν γενετικώς τροποποιημένα συστατικά.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως η Greenpeace, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισαν την απόφαση αυτή, ενώ τις αντιδράσεις τους εξέφρασαν αξιωματούχοι της Αμερικανικής κυβέρνησης.

Αναμένονται αντιδράσεις και από τους Αμερικανούς γεωργούς και κτηνοτρόφους, καθώς στις ΗΠΑ επιτρέπεται η καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων σπόρων και η παραγωγή τροφίμων και ζωοτροφών που περιέχουν γενετικώς τροποποιημένα συστατικά.

Η νέα αυτή οδηγία, θα πρέπει τώρα να ψηφιστεί και από το συμβούλιο υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να αποκτήσει ισχύ νόμου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση