aponeurosi 2014 | κοκκίωμα διαφράγματος ρινός | οι τυποι των ανθρωπων στην ομοιοπαθητικη

Κάντε εθελοντή στην ιατρική έρευνα το PC σαςΗ ιατρική έρευνα για τον καρκίνο, τη λευχαιμία, ή τις εφαρμογές του DNA θα γίνεται με τη βοήθεια εκατομμυρίων προσωπικών υπολογιστών, οι οποίοι θα δουλεύουν συγχρονισμένα με το πρόγραμμα "Κάνετε εθελοντή το PC σας" του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του National Foundation for Cancer Research. Μέχρι σήμερα, η συμμετοχή του απλού ανθρώπου στην έρευνα, περιοριζόταν στην οικονομική συμμετοχή του σε κάποιους εράνους ή στην καλύτερη περίπτωση στην εθελοντική προσφορά του. Σήμερα, το Ιnternet προσφέρει τη δυνατότητα στον κάτοχο ενός απλού υπολογιστή, να συμμετάσχει ενεργά, ως ισότιμο μέλος, στα πιο προηγμένα επιστημονικά προγράμματα.

Η ιδέα έχει τη βάση της στο γεγονός, ότι τα εκατομμύρια οικιακά κομπιούτερς παραμένουν κλειστά κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και της νύκτας. Εχει υπολογιστεί ότι χρησιμοποιείται μόνον το 20% της δυνατότητας του PC. Εάν υπήρχε η δυνατότητα χρησιμοποίησης και του υπόλοιπου 80% και ένταξής του προς ένα κοινό στόχο, θα είχαμε τη μεγαλύτερη μονάδα επεξεργασίας δεδομένων στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Για να γίνει αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι η τοποθέτηση ενός μικρού προγράμματος, το οποίο όταν το κομπιούτερ σας δεν είναι σε λειτουργία, αρχίζει και δουλεύει. Αυτό διαρκεί για όσο διάστημα εσείς δεν χρειάζεστε το PC σας. Η εγκατάσταση του προγράμματος είναι πολύ εύκολη. Το PC που απαιτείται δεν είναι τίποτα το εξαιρετικό. Και από τη στιγμή που αυτό το πρόγραμμα εγκατασταθεί, δουλεύει μόνο του, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τίποτα.

Το πρόγραμμα αυτό, που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και μιας Αμερικανικής Εταιρείας Λογισμικού, ονομάζεται "THINK" (σκέπτομαι) και σχεδιάστηκε κυρίως από τον Keith Davies, ερευνητή στην Οξφόρδη. Το πρόγραμμα θα εξετάζει κύτταρα για την πιθανή δυνατότητά τους για αντικαρκινική δράση, δημιουργώντας μοντέλα τριών διαστάσεων και μελετώντας τις αλληλεπιδράσεις τους με τις πρωτεΐνες στόχους.

Η ενοποίηση όλων αυτών των κομπιούτερς, θα δημιουργήσει μια υπερ-μονάδα, η οποία θα μπορεί να αναλύσει 250 εκατομμύρια χημικά μόρια, σε χρόνο ρεκόρ.

Μερικά από τα προγράμματα στα οποία μπορεί να συμμετάσχει ο μέσος χρήστης του Internet:

Μαζί με το "Κέντρο για την ανακάλυψη φαρμάκων, στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης" για την ανακάλυψη της θεραπείας της λευχαιμίας. Για να γίνει το πρώτο βήμα, το κέντρο έχει υπολογίσει ότι χρειάζεται περίπου 24 εκατομμύρια ώρες δουλειάς υπολογιστή, προκειμένου να εκτιμήσει τις ξεχωριστές δυνατότητες κάθε ιδιαίτερου κυττάρου του οργανισμού. Με την ενοποίηση των κομπιούτερς, ο χρόνος πρόκειται να περιοριστεί.

Στην ταχύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το ΔΝΑ δουλεύει και η ανάπτυξη νέων θεραπειών για διάφορες νόσους.

Στην γρηγορότερη και πιο συστηματική αρχειοθέτηση και καταγραφή των ντοκουμέντων της ιστορίας του ανθρώπου.

"Οι άνθρωποι έχουν τώρα τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στην καταπολέμηση του καρκίνου, δίνοντας απλά τη δύναμη του PC τους που δεν χρειάζονται" δήλωσε ο καθηγητής Graham Richards, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Οι απαιτούμενες προδιαγραφές του PC είναι:

-Intel Pentium επεξεργαστής ή ισοδύναμος
-Τουλάχιστον 48 MB RAM
-500 MB σκληρός δίσκος με τουλάχιστον 20 MB διαθέσιμα για χρήση
-οθόνη 256 χρωμάτων με ανάλυση 800x600
-Σύνδεση με το internet
-Λειτουργικό σύστημα: Windows 95, Windows 98, Windows ME, Windows 2000 Professional, ή Windows NT 4.0 with Service Pack 6a.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.