Χρηματοδοτείται έρευνα για την παιδική λευχαιμία

Τις γενετικές ανωμαλίες που προκαλούν την παιδική λευχαιμία, η οποία αποτελεί την πιο συχνή μορφή παιδικού καρκίνου, θα μελετήσει μεγάλη έρευνα που χρηματοδοτείται από το Βρετανικό ίδρυμα Leukaemia Research Fund, στο γενικό νοσοκομείο του Southampton.

Η χρηματοδότηση για τη νέα αυτή μελέτη φτάνει τα 1,7 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας και οι ερευνητές θα μελετήσουν ένα μεγάλο δείγμα παιδιών προκειμένου να κατανοήσουν το πως εξελίσσεται η ασθένεια και το πως συμπεριφέρεται όταν οι ασθενείς αρχίζουν τη θεραπεία.

Οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη γενετική πληροφορία για να προβλέψουν το πως αντιδρά ο οργανισμός στη θεραπεία. Εάν για παράδειγμα υπάρχει κάποια συγκεκριμένη γενετική ανωμαλία, όπως αυτή του χρωμοσώματος Philadelphia, συνήθως εμφανίζονται περισσότερες επιπλοκές, οπότε η θεραπεία τροποποιείται.

Η υπεύθυνος της έρευνας, στο νοσοκομείο του Southampton, Dr Christine Harrison, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό τα νέα στοιχεία που συσχετίζουν τον καρκίνο, με γενετικούς παράγοντες να μεταφράζονται άμεσα στην ιατρική πράξη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση