τι ειναι τα ακροαστικα | σκωληκοειδιτιδα | Έκτακτες συστολες καρδιάς | προεκλαμψια | ορθοσκοπηση που γινεται

Οι επιπτώσεις της αντικαρκινικής θεραπείας στα παιδιάΟι επιπτώσεις της χημειοθεραπείας και της ακτινοβολίας και σε ένα μικρότερο ποσοστό η γενετική προδιάθεση, είναι οι κύριες αιτίες, που παιδιά τα οποία έχουν θεραπευτεί από κάποια μορφή καρκίνου, έχουν αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν αργότερα στη ζωή τους κάποια άλλη μορφή της νόσου. Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας του Πανεπιστημίου της Minnesota, η οποία παρουσιάστηκε από τον Δρ. Dr. Joseph Neglia, στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Έρευνας για τον Καρκίνο.

Στην έρευνα, που διήρκεσε 15 χρόνια, μελετήθηκαν 13.581 άτομα που είχαν καρκίνο στην παιδική τους ηλικία. Από αυτούς, οι 282 (3%) ανέπτυξαν κάποιον καρκίνο αργότερα στην ζωή τους, ο οποίος φαινομενικά δεν είχε καμία σχέση με τον πρώτο όγκο.

Ο πιο συχνός δευτεροπαθής όγκος ήταν ο καρκίνος του μαστού, ο οποίος διαπιστώθηκε σε 60 γυναίκες. Σαράντα τρία άτομα εμφάνισαν όγκους του θυρεοειδή και 36 εγκεφαλικούς όγκους.

Τα παιδιά που είχαν υποστεί ακτινοβολία κατά την αντιμετώπιση του πρώτου τους όγκου είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα για μεταγενέστερη ανάπτυξη όγκου. Πρώτα στον κατάλογο ήταν τα παιδιά με νόσο του Hodgkin, η οποία αντιμετώπιστηκε με ακτινοβολία και οι γυναίκες που ακτινοβολήθηκαν και ανέπτυξαν αργότερα καρκίνο του μαστού.

Ο Δρ. Barton Κamen, ογκολόγος-παιδίατρος, στην Ιατρική Σχολή του Ν. Jersey , δήλωσε ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχει παρατηρηθεί μια μικρή αύξηση των παιδιατρικών καρκίνων. Κάθε χρόνο παρουσιάζονται στις ΗΠΑ 8.000-10.000 νέες περιπτώσεις, με τη λευχαιμία και τους όγκους του εγκεφάλου να αποτελούν τις συχνότερες εκδηλώσεις.

Οι δυο ερευνητές συμφώνησαν ότι το 70% των παιδικών καρκίνων που διαγιγνώσκονται σήμερα θεραπεύονται. "Η πρόοδος στη θεραπεία του παιδιατρικού καρκίνου είναι εκπληκτική" δήλωσε ο Δρ. Neglia.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.