σπασιμο πτερνας | υγροί ρόγχοι | καρκινος στον οισοφαγο συμπτωματα | τρανσαμινασες

Αποτελεσματικό το εμβόλιο της ανεμευλογιάςΑσφαλές και αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο για την ανεμευλογιά και οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα πρέπει να χορηγηθεί σε όλα τα άτομα που δεν έχουν νοσήσει από την παιδική αυτή νόσο. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Yale και δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαρτίου του "The New England Journal of Medicine".

Το εμβόλιο είναι ασφαλές και κατά 97% αποτελεσματικό για την προστασία παιδιών από 12 μηνών έως 16 ετών από τη σοβαρή νόσο. Ενώ το 86% των εμβολιασθέντων παιδιών παρουσίασαν ήπια μορφή της νόσου, το αντίστοιχο ποσοστό στα 187 μη εμβολιασθέντα παιδιά ήταν μόλις 48%. Οι πιο συχνές παρενέργειες του εμβολίου είναι ήπια γριππώδη συνδρομή και εξάνθημα.

To εμβόλιο της ανεμευλογιάς χορηγήθηκε για πρώτη φορά στη Μεγ. Βρετανία το 1995 και σήμερα συνιστάται από την Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρεία για τα παιδιά ηλικίας μεγαλύτερης των 12 μηνών που δεν έχουν περάσει τη νόσο.

Η ανεμευλογιά παρουσιάζεται στους ενήλικες σε πιο σοβαρή μορφή. Μάλιστα, το 90% των μη εμβολιασθέντων θα κολλήσουν τη νόσο όταν έρθουν σε επαφή με κάποιον που πάσχει. Οι σοβαρές επιπλοκές της νόσου περιλαμβάνουν την εμφάνιση εγκεφαλίτιδας, πνευμονίας και σπάνια ο ασθενής καταλήγει.

Κάθε χρόνο 4 εκατομμύρια Αμερικάνοι εμφανίζουν τη νόσο, με αποτέλεσμα 10.000 εισαγωγές στα νοσοκομεία και 100 θανάτους.

"Τα αποτελέσματα του εμβολίου δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητά του είναι εξαιρετική, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Ο εμβολιασμός των παιδιών όχι μόνο θα τα προστατέψει από τη νόσο, αλλά θα τους αποτρέψει από το να γίνουν ευαίσθητοι ενήλικες" δήλωσε η Δρ. Marietta Vazquez, υπεύθυνη της έρευνας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Δρ. Vazquez, απομένει να ξεκαθαρισθεί το πόσο διαρκεί η ανοσία στο εμβόλιο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.