αγχος και αρρυθμια | τι είναι ο ιδρώτας | αυστραλιανο αντιγονο | σφυγμοι εμβρυου στον υπερηχο

Η Βουλή τιμά τους ΠαραολυμπιονίκεςΤους Ελληνες αθλητές της Ολυμπιάδας για άτομα με ειδικές ανάγκες (Special Olympics), τίμησε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο των βουλευτών, απονέμοντας στους ίδιους και την πρόεδρο της Ομοσπονδίας τους, το χρυσό μετάλλιο της Βουλής.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Κακλαμάνης, τόνισε ότι οι Ελληνες πρωταθλητές της Παραολυμπιάδας, γεμίζουν υπερηφάνεια, έμπνευση και δύναμη, όχι μόνον τους τριακόσιους του Κοινοβουλίου αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό λαό, διότι αποτελούν τρανή απόδειξη ότι ο άνθρωπος μπορεί να υπερνικήσει τις πιο δύσκολες καταστάσεις, αρκεί να έχει θέληση, αυτοπεποίθηση, πίστη και ελπίδα.

'Η εποχή που ζούμε σήμερα είναι γεμάτη από ήρωες. Όχι από εκείνους που διακρίθηκαν σε πεδία μαχών και βάδισαν σε δρόμους στρωμένους με δάφνες, αλλά από απλούς καθημερινούς ανθρώπους. Και σεις, είστε πραγματικά ήρωες, γιατί ξεχωρίζετε από όλους μας για τα ειδικότερα προβλήματα, τις μεγάλες ανάγκες και προκλήσεις της ζωής, που η ίδια σας κάλεσε να αντιμετωπίσετε', ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμάνης, απευθυνόμενος στους αθλητές.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο παρευρισκόμενος υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης, σχολίασε ότι οι Special Olympics, είναι το μοναδικό παντελώς αθώο κομμάτι του αθλητισμού και πως οι αθλητές μας, 'έφθασαν στην κορυφή του κόσμου, η οποία και τους ανήκει αποκλειστικά'.

Από πλευράς της, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Special Olympics Hellas, Γιάννα Δεσποτοπούλου, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής για την τιμή που απέδωσε στους αθλητές και την ίδια και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ομοσπονδία, να διαδώσει, με τη βοήθεια εθελοντών προπονητών, τον αθλητισμό ανάμεσα στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σημειώνεται ότι στους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν στην Αλάσκα, τριάντα αθλητές απέσπασαν συνολικά σαράντα μετάλλια, κατατάσσοντας την Ελλάδα στη δεύτερη θέση μαζί με τον Καναδά. Στην ελληνική Ομοσπονδία, δραστηριοποιούνται συνολικά περί τα 6200 παιδιά, που προπονούνται από 800 εθελοντές προπονητές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.