γουργουρητα εντερου | δερματιτιδα σκυλου | σχεση ιου ανεμοβλογιας με τον ερπη ζωστηρα

Μέτρα για τον αφθώδη πυρετό, από το υπουργείο ΓεωργίαςΟι στρατιώτες του ΝΑΤΟ που διέρχονται από την Ελλάδα και οι τουρίστες που προέρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο και η Γερμανία, θα ελέγχονται πλέον επισταμένα, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος μετάδοσης του αφθώδους πυρετού στην Ελλάδα.

Αργά χθες το μεσημέρι ο υφυπουργός Γεωργίας, Φ. Χατζημιχάλης, ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για την πρόληψη του αφθώδους πυρετού. Τα μέτρα αυτά είναι:

- Ο έλεγχος των τουριστών που προέρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου για να μην μεταφέρουν επικίνδυνα προϊόντα στις αποσκευές τους (πχ κονσέρβες, γάλα, λουκάνικα, σαλάμια κλπ). Τους ελέγχους θα κάνουν κτηνίατροι στα τελωνεία (αεροδρόμια, λιμάνια) σε συνεργασία με την Πολιτική Αεροπορία.

- Σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ανάλογοι έλεγχοι θα γίνονται στα στρατεύματα του ΝΑΤΟ που διέρχονται από την Ελλάδα.

- Απαγορεύονται οι αγορές και οι διακινήσεις ζώων μέσω εμπόρων. Η κάθε μετακίνηση θα γίνεται μετά από άδεια της Κτηνιατρικής υπηρεσίας.

- Ολα τα εισαγόμενα ζώα θα ελέγχονται κλινικά και εργαστηριακά.

- Ελέγχονται (ένα είδος καραντίνας) όλα τα ζώα που εισήχθησαν από Γαλλία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.