ογκος στα χειλη του αιδιου | KOLIKOS TOY ENTEROY | λευκόρροια συμπτωματα | ελκος δωδεκαδακτυλου συμπτωματα

Οι σύζυγοι των καπνιστών κινδυεύουν από καρκίνο των πνευμόνωνΟι σύζυγοι των καπνιστών, εισπνέουν υψηλές ποσότητες καρκινογόνων ουσιών, οι οποίες συντελούν σε μεγάλο βαθμό στην εμφάνιση καρκίνου των πνευμόνων, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος της Επιθεώρησης του αμερικανικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου.

Αναλύσεις ούρων δείχνουν την παρουσία των ουσιών αυτών, αποδεικνύοντας για πρώτη φορά μια βιοχημική σχέση μεταξύ του παθητικού καπνίσματος και του κινδύνου για καρκίνο των πνευμόνων, βεβαιώνει η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου της Μινεσότας στη Μινεάπολη, με επικεφαλής την Κριστίν Αντερσον και τον Στίβεν Χετς.

Οι ερευνητές συνέκριναν δείγματα ούρων 23 συζύγων καπνιστών και ούρα 22 συζύγων μη καπνιστών. Πέρα από τη νικοτίνη και το παραγωγό της, την κοτινίνη, οι επιστήμονες εντόπισαν την παρουσία της ουσίας NNAL, ενός ισχυρού καρκινογόνου, στους πνεύμονες των ζώων, ίσως και στον άνθρωπο, και της ουσίας NNAL-Gluc, δύο παραγώγων του NKK, το οποίο είναι χημικό στοιχείο που ευθύνεται για το αδενοκαρκίνωμα στα πειραματόζωα.

Το αδενοκαρκίνωμα είναι ο πιο συχνός τύπος καρκινικού όγκου που εμφανίζεται σε γυναίκες που δεν καπνίζουν. Καθώς δεν υπάρχουν άλλες γνωστές αιτίες που να δικαιολογούν την παρουσία των συστατικών NNAL και NKK στα ούρα, εκτός από το κάπνισμα, οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα είναι αυτή που προκαλεί την αυξημένη συγκέντρωση καρκινογόνων στοιχείων στον οργανισμό και αποτελούν κίνδυνο για καρκίνο των πνευμόνων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.