δρεπανοκυτταρικη αναιμια βακτηριο | στενωση αορτης | βουβονοκηλη | πρηξιμο στο κατω οστο του προσωπου

Ο Δρ. Ζαβός στην Κύπρο για την κλωνοποίησηΣε τρία χρόνια θα γεννηθεί το πρώτο κλωνοποιημένο παιδί, δήλωσε ο διεθνούς φήμης Κύπριος γενετιστής Παναγιώτης Ζαβός, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κύπριο υπουργό Υγείας, Φρίξο Σαββίδη. Ο δόκτωρ Ζαβός είπε ότι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, σε δύο χρόνια θα δημιουργηθούν τα πρώτα έμβρυα τα οποία θα εμφυτευθούν και σε τρία χρόνια θα γεννηθεί το πρώτο υγιές κλωνοποιημένο παιδί.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Φρίξος Σαββίδης, δήλωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητήσει πρόταση διορισμού νομο-παρασκευαστικής επιτροπής, ώστε να δημιουργηθεί το απαραίτητο νομικό και ηθικό πλαίσιο που να διέπει τη λειτουργία της εξέλιξης αυτής.

Η κλωνοποίηση εμβρύου είναι παρόμοια με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι το ωάριο που θα εμφυτευθεί στη μήτρα θα περιέχει ακριβές αντίγραφο του DNA ενός απο τους γονείς. Ετσι τα έμβρυα θα είναι κλώνοι ενός εξ αυτών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.