Η πολύωρη εργασία βλάπτει τη σεξουαλική ζωή

To να εργάζεται κανείς 48 ώρες την εβδομάδα έχει το ανάλογο κόστος στις ανθρώπινες σχέσεις. Ανθρωποι που εργάζονται για πολλές ώρες είναι τόσο κουρασμένοι που μόλις πέφτουν στο κρεβάτι κοιμούνται αμέσως, γεγονός που επιδρά αρνητικά όπως είναι λογικό στην σεξουαλική τους ζωή.

Αυτα είναι τα συμπεράσματα μελέτης που έγινε από το the Institute of Personnel and Development και έδειξε ότι περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων που δουλεύουν περισσότερες από 10 ώρες καθημερινά αναφέρουν ότι η εξάντληση επηρεάζει τη σεξουαλική τους ζωή.

Οι σύντροφοί τους επίσης ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι, με τους περισσότερους από αυτούς να δηλώνουν ότι η σεξουαλική τους ζωή υποφέρει. Επίσης παραπονιούνται ότι πολλές ώρες ενασχόλησης και εργασίας έχει ως αποτέλεσμα αύξηση των συγκρούσεων και της έντασης στο σπίτι.

Οι Βρετανοί έχουν ένα από τα πιο πολύωρα ωράρια εργασιακής απασχόλησης στην Ευρώπη και πολλοί αποδίδουν στη κούραση τα σφάλματα που γίνονται στην εργασία, τις ασθένειες και τις οικογενειακές δυσκολίες.

‘Παρά το γεγονός ότι το να δουλεύει κανείς πολλές ώρες δε θα οδηγήσει κατ΄ανάγκη στη διάλυση ενός γάμου, ωστόσο σίγουρα θέτει σε οριακό επίπεδο τις σχέσεις με τους συντρόφους, τα παιδιά και τους φίλους’ δηλώνει η κ. Melissa Compton-Edwards, που διεξήγαγε την έρευνα.

‘Πολλοί σύζυγοι και σύντροφοι που υποφέρουν για μεγάλο χρονικό διάστημα επιδιώκουν να αναχθούν τη κατάσταση και να περιορίσουν τη κριτική τους που σχετίζεται με την απουσία του άλλου μισού τους.

Δύο στους πέντε ανθρώπους που εργάζονται περισσότερο από 48 ώρες την εβδομάδα κατηγορούν την εργασία τους για τις συγκρούσεις και τις φασαρίες που γίνονται στο σπίτι και δηλώνουν ότι νιώθουν ένοχοι που δεν αναλαμβάνουν το βάρος που τους αναλογεί στις δουλειές του σπιτιού.

Περίπου το ένα τρίτο παραδέχθηκε ότι η κούραση της δουλειάς είναι εκείνη που επηρεάζει τη σεξουαλική του ζωή, η οποία πραγματικά νοσεί, και το 14% ανέφερε μειωμένη σεξουαλική ζωή.

Εκτός από την επίδραση που έχει η πολύωρη εργασία στη σεξουαλική ζωή, έχει επίσης ως αποτέλεσμα τη πρόκληση σφαλμάτων κατά τη διάρκεια της εργασίας, προειδοποιεί η κ. Compton-Edwards.

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των ατόμων που εργάζονται πολλές ώρες αναφέρουν ότι είχαν κάνει λάθη τον περασμένο χρόνο. Η έρευνα έλαβε χώρα ανάμεσα σε 1.000 εργαζόμενους και τους συντρόφους τους σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση