αρρυθμιες και αγχος | αθηρωματικός δείκτης | αντιβηχικό σιρόπι | tsigeridhs ivakeim

Οδηγός του Πολίτη με ειδικές ανάγκεςΕκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών ο "Οδηγός του Πολίτη με ειδικές ανάγκες", με σκοπό να προσφέρει στα άτομα που αντιμετωπίζουν μόνιμα προβλήματα υγείας, πληροφορίες για την παροχή ίσων ευκαιριών. Τον Οδηγό, συνέταξε και επιμελήθηκε η Διϋπουργική Επιτροπή για τα Ατομα με ειδικές ανάγκες και θα διανέμεται δωρεάν.

Στο έντυπο αυτό, περιλαμβάνονται πληροφορίες για τη νομοθεσία, τα δικαιώματα των πολιτών κατά τις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες, θέματα υγείας, εκπαίδευσης, εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης, μεταφορών, επικοινωνίας, κοινωνικού τουρισμού, ειδικών αδειών, αθλητισμού, συντάξεων, φοροαπαλλαγών, δανείων κ.λπ.

Στον απολογισμό της θητείας της Επιτροπής για τα άτομα με ειδικές αναγκες που έληξε τον περασμένο μήνα επισημαίνεται πως αν και είχε ζητηθεί από την Επιτροπή από ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ η υλοποίηση προγραμμάτων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των Ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) στα κτίρια των υπηρεσιών τους, αυτό δεν έχει προχωρήσει ικανοποιητικά.

Οι βασικότεροι από τους λόγους που ορισμένες υπηρεσίες επικαλούνται για την καθυστέρηση των προγραμμάτων αυτών και τη διαμόρφωση των κτιρίων με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση σ' αυτά ΑΜΕΑ είναι ότι πολλά κτίρια μισθώνονται και δεν είναι ιδιόκτητα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις, ορισμένα από αυτα είναι διατηρητέα και τέλος η δυσκολία εξεύρεσης πιστώσεων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.