Επικίνδυνα τα ασθενοφόρα καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη 1η Μαρτίου τα ασθενοφόρα, που παρουσιάζουν προβλήματα λόγω παλαιότητας, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ καταγγέλλουν ότι αρκετά από τα οχήματα είναι επικίνδυνα για τους ασθενείς και τα πληρώματα και ζητούν την άμεση απόσυρσή τους.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΕΚΑΒ επισκέφτηκαν τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και κατήγγειλαν εγγράφως ότι από τα 70 ασθενοφόρα, που εξυπηρετούν την Κεντρική Μακεδονία, τα 30 περίπου είναι τελείως ακατάλληλα και άκρως επικίνδυνα για τη μεταφορά των ασθενών, καθώς παρουσιάζουν συνεχώς βλάβες.

Οι εργαζόμενοι πριν από περίπου ένα μήνα, είχαν ενημερώσει για τα προβλήματα των ασθενοφόρων τόσο το υπουργείο Υγείας, όσο και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ. Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του σωματείου πληρωμάτων ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος, κ. Ηλίας Ιωαννίδης, επισήμανε ότι η κινητοποίηση των εργαζομένων είναι μια ένδειξη διαμαρτυρίας, ζητώντας από τους υπευθύνους στις επόμενες ημέρες να ξεκινήσουν τη διαδικασία απόσυρσης των παλαιών οχημάτων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση