φυματιωση | μεσογειακη αναιμια α | εξαγωγη καλυπτρας φρονημητη | μεταμοσχευση καρδιας | συχνουρία αιτίες

Δράση κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιώνΔράσεις για να 'σπάσει το φράγμα της σιωπής' που υποθάλπει το εγκληματικό φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο η 'Ελληνική Επιτροπή για την Προστασία της Αθωότητας σε Κίνδυνο'.

Τη συνέντευξη έδωσαν η πρόεδρος του Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Ευρώπης, πρύτανης κ. Ελένη Αρβελέρ, η διευθύντρια Οικογενειακών Σχέσεων του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού κ. Ελένη Αγάθωνος-Γεωργοπούλου και η καθηγήτρια του Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Ισμήνη Ανδρουλιδάκη.

Οι ομιλήτριες είναι μέλη της 'Ελληνικής Επιτροπής για την Προστασία της Αθωότητας σε Κίνδυνο', η οποία συστήθηκε πριν από ένα χρόνο στους κόλπους του Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια, με το σκεπτικό ότι η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών αποτελεί υπόθεση όλων μας και απαιτεί την άμεση ενεργοποίησή μας.

Οπως υπογράμμισε η κ. Βαρδινογιάννη, το ζητούμενο στην υπόθεση της καταπολέμησης του φαινομένου που είναι πρόθεση όλων, είναι να γίνει καθημερινή πρακτική. Η κ. Αρβελέρ επισήμανε την αναγκαιότητα της ευαισθητοποίησης όλων απέναντι στο πρόβλημα, αλλά και ανάγκη δημιουργίας της απαιτούμενης κοινωνικής υποδομής, η οποία θα μπορέσει να λειτουργήσει προληπτικά, κατασταλτικά και θεραπευτικά.

Η κ. Γεωργοπούλου υποστήριξε ότι ως σύστημα και ως πολίτες είμαστε ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και πρόσθεσε ότι δεν χρειάζομαστε ιδρύματα, αλλά θεραπευτικά πλαίσια και ξενώνες, ομάδες ψυχικής υγείας και πρόνοιας στην κοινότητα, θεραπεία όλης της οικογένειας, δυνατότητες απομάκρυνσης του δράστη και όχι του θύματος.

Τέλος, η κ. Ανδρουλιδάκη αναφερόμενη στη σχετική νομοθεσία, είπε ότι είναι επαρκής αλλά μη εφαρμόσιμη και ότι χρειάζεται η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων για τη σύσταση των κοινωνικών υπηρεσιών, που θα στελεχώσουν τους αρμόδιους φορείς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.