γιν | βελονισμοα τσιγάρο | τσιμπουρια στα σκυλια | πολυουρια | καταγματα κοτυλης λεκανης

Νέα ευρωπαϊκή οδηγία κατά του καπνίσματοςΗ Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Υπουργών και το Ευρωκοινοβούλιο συμφώνησαν σε μια νέα ευρωπαϊκή οδηγία κατά του καπνίσματος, η οποία απαγορεύει το χαρακτηρισμό 'ελαφρύ' (mild και light) που αναγράφεται σε ορισμένα τσιγάρα και επιβάλλει να αναγράφεται σε μεγαλύτερες ετικέτες η προειδοποίηση για τους κινδύνους στην υγεία.

Οι ετικέτες που θα προειδοποιούν για τους κινδύνους στην υγεία θα ανανεωθούν, θα είναι μεγαλύτερες και θα επεκταθούν και σε άλλα προϊόντα, πέρα από τα τσιγάρα, ανακοίνωσε η σουηδική προεδρία στη διεύθυνσή της στο διαδίκτυο. Η χρήση όρων όπως 'ελαφρύ' (mild και light) για να δείξει ότι ορισμένες μάρκες τσιγάρων είναι πιο υγιεινές από τις άλλες θα απαγορευτεί.

'Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Ως συνέπεια αυτής της οδηγίας, εμείς στην Ευρώπη κάναμε ένα βήμα μπροστά στην καταπολέμηση του καπνίσματος', δήλωσε ο σουηδός υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων Λαρς Ενγκβιστ. 'Η οδηγία σημαίνει ότι εμείς τώρα έχουμε τα μέσα ώστε να λάβουμε αυστηρά μέτρα κατά της μεγαλύτερης απειλής για τη δημόσια υγεία στην Ευρώπη σήμερα', πρόσθεσε ο σουηδός υπουργός.

Η οδηγία καθορίζει ανώτατα επίπεδα για την περιεκτικότητα σε πίσσα, νικοτίνη και μονοξείδιο του άνθρακα σε όλα τα προϊόντα καπνού, μεταξύ των οποίων είναι τσιγάρα, πούρα, πουράκια, και ταμπάκο. Το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο αναμένεται να προχωρήσουν στην έγκριση της οδηγίας μέσα σε λίγους μήνες. Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ την 31η Σεπτεμβρίου του 2002.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.