διαρκεια αντιτετανικου ορου | προπτωση μιτροειδους | σπυρι στο χειλος του αιδιου | mantoux

Μέτρα για τον αφθώδη σε Γερμανία, Βρετανία και ΔανίαΤην έναρξη της σφαγής και της καύσης των ζώων που προέρχονται από τη Βρετανία, ως μέσο για την πρόληψη εξάπλωσης και στη Γερμανία του αφθώδους πυρετού, που έχει εντοπισθεί στη Βρετανία, ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο Γεωργίας του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Ρηνανίας/Βόρειας Βεστφαλίας.

Δύο μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες του γερμανικού κρατιδίου θα αναγκασθούν να θανατώσουν τα ζώα τους, που είχαν εισαγάγει τον περασμένο Ιανουάριο από τη Βρετανία, ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο. Ανάμεσα στα εισαχθέντα ζώα αρκετά προέρχονταν από βρετανικό χοιροτροφείο στο οποίο εντοπίσθηκαν κρούσματα αφθώδους πυρετού.

Παράλληλα, οι βρετανικές υγειονομικές αρχές θα συνεχίσουν την καύση χιλιάδων σφαγέντων ζώων από δύο κτηνοτροφικές μονάδες στη βόρειο και νοτιοδυτική Αγγλία, σε μία προσπάθεια να συγκρατήσουν την εξάπλωση της νόσου.

Πάνω από 800 σφαγέντα ζώα εκάησαν στη φάρμα Μπερνσάιντ στο Χέντον ον δε Γουόλ, από την οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι ξεκίνησε η επιζωοτία. Εχει ήδη ξεκινήσει και η καύση στην άλλη μονάδα Ολντ Ινγκλαντ στο Λίτλ Ουάρλι του Εσεξ, όπου θα καούν πάνω από 1500 ζώα, μεταξύ των οποίων 150 βοοειδή, πάνω από 40 χοίροι και 1200 άλλα ζώα.

Ταυτόχρονα, οι αρχές της Δανίας έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής για να εμποδίσουν την εξάπλωση της νόσου και στη χώρα τους. Οι αρχές της χώρας έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί εάν έχουν γίνει εισαγωγές ζώων από τη Βρετανία, από τις αρχές του χρόνου. Μέχρι στιγμής επισημαίνουν πως κάτι τέτοιο δεν έχει διαπιστωθεί, γεγονός πολύ ενθαρρυντικό για την κτηνοτροφία της χώρας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.