Μέτρα για τον αφθώδη σε Γερμανία, Βρετανία και Δανία

Την έναρξη της σφαγής και της καύσης των ζώων που προέρχονται από τη Βρετανία, ως μέσο για την πρόληψη εξάπλωσης και στη Γερμανία του αφθώδους πυρετού, που έχει εντοπισθεί στη Βρετανία, ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο Γεωργίας του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Ρηνανίας/Βόρειας Βεστφαλίας.

Δύο μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες του γερμανικού κρατιδίου θα αναγκασθούν να θανατώσουν τα ζώα τους, που είχαν εισαγάγει τον περασμένο Ιανουάριο από τη Βρετανία, ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο. Ανάμεσα στα εισαχθέντα ζώα αρκετά προέρχονταν από βρετανικό χοιροτροφείο στο οποίο εντοπίσθηκαν κρούσματα αφθώδους πυρετού.

Παράλληλα, οι βρετανικές υγειονομικές αρχές θα συνεχίσουν την καύση χιλιάδων σφαγέντων ζώων από δύο κτηνοτροφικές μονάδες στη βόρειο και νοτιοδυτική Αγγλία, σε μία προσπάθεια να συγκρατήσουν την εξάπλωση της νόσου.

Πάνω από 800 σφαγέντα ζώα εκάησαν στη φάρμα Μπερνσάιντ στο Χέντον ον δε Γουόλ, από την οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι ξεκίνησε η επιζωοτία. Εχει ήδη ξεκινήσει και η καύση στην άλλη μονάδα Ολντ Ινγκλαντ στο Λίτλ Ουάρλι του Εσεξ, όπου θα καούν πάνω από 1500 ζώα, μεταξύ των οποίων 150 βοοειδή, πάνω από 40 χοίροι και 1200 άλλα ζώα.

Ταυτόχρονα, οι αρχές της Δανίας έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής για να εμποδίσουν την εξάπλωση της νόσου και στη χώρα τους. Οι αρχές της χώρας έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί εάν έχουν γίνει εισαγωγές ζώων από τη Βρετανία, από τις αρχές του χρόνου. Μέχρι στιγμής επισημαίνουν πως κάτι τέτοιο δεν έχει διαπιστωθεί, γεγονός πολύ ενθαρρυντικό για την κτηνοτροφία της χώρας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση