πολυχονδριτιδα | κοκκιωμάτωση | θυρεοειδιτιδα | ti einairhxh plakounta sthn genna | αυτοματο πνευμοθωρακα

Ασκοπη χρήση φαρμάκων απώλειας βάρουςΠερισσότεροι από ένα εκατομμύριο Αμερικανοί υπολογίζεται ότι έκαναν άσκοπη χρήση φαρμάκων απώλειας βάρους, κατά την περίοδο 1996-1998. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα των κέντρων πρόληψης και ελέγχου ασθενειών στην Ατλάντα των ΗΠΑ και δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Annals of Internal Medicine.

Η φαρμακευτική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας προτείνεται μόνο στις περιπτώσεις που ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) ξεπερνά το 30 ή όταν είναι τουλάχιστον 27 αλλά συνυπάρχουν και άλλοι παράγοντες κινδύνου, σύμφωνα με τις οδηγίες του FDA, αλλά και του Εθνικού Ινστιτούτου καρδιάς, πνευμόνων και αίματος των ΗΠΑ.

Τα φάρμακα, των οποίων η χρήση μελετήθηκε, ήταν η φενφλουραμίνη και η δεξφενφλουραμίνη, δύο από τα πιο γνωστά ανορεξιογόνα φάρμακα, τα οποία όμως το 1997 χρειάστηκε να αποσυρθούν από την αγορά λόγω των αναφορών ότι προκαλούν βαλβιδοπάθεια και πνευμονική υπέρταση.

Από τα στοιχεία της έρευνας αυτής προκύπτει ότι το ένα τέταρτο των ατόμων που χρησιμοποιούν φάρμακα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, δεν είναι ούτε καν υπέρβαροι, οπότε δεν τα χρειάζονται. Επίσης η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε ότι το 1/3 των υπέρβαρων ατόμων δεν ακολουθεί τις οδηγίες για αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες και αύξηση της σωματικής άσκησης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, λιγότεροι από τους μισούς γιατρούς, συμβουλεύουν τους υπέρβαρους ασθενείς τους, για το τι θα πρέπει να κάνουν προκειμένου να ελέγξουν το βάρος τους με αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες και στο γενικότερο τρόπο ζωής και όχι με τη χρήση φαρμάκων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.