παραγοντες διαμορφωσης της προσωπικοτητας | embolio ilaras avtendixis | ομαλός λειχήνας | αφυδατωμενο δερμα

Τέσσερα βρέφη θύματα ενδονοσοκομειακής λοίμωξηςΣε μειωμένη αντίσταση του οργανισμού, εξαιτίας του πρόωρου τοκετού και των συγγενών ανωμαλιών που παρουσίαζαν από τη γέννησή τους, οφείλεται ο θάνατος των τεσσάρων νεογνών στο 'Ιπποκράτειο' Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Θρασύβουλο Βεντούρη. Τα τέσσερα νεογνά άφησαν την τελευταία τους πνοή χθες στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βεντούρης είπε ότι τα νεογένητα παρουσίαζαν συγγενείς ανωμαλίες, όπως καρδιοπάθειες, σύνδρομο πρόωρου τοκετού και διαφραγματοκήλη, ενώ ο θάνατός τους οφείλεται σε μικρόβιο μεγάλης λοιμογόνου δύναμης, το οποίο βρίσκεται σε οποιονδήποτε ακόμη και στα ίδια τα νεογνά, τα οποία λόγω της γενικής κλινικής τους κατάστασης δεν άντεξαν και εξέπνευσαν δύο ώρες μετά την παρουσίαση των πρώτων συμπτωμάτων.

Οπως τόνισε ο κ. Βεντούρης τα νεογνά ήταν ελλειποβαρή, κάτω του ενός κιλού, ενώ τέτοια περιστατικά θεωρούνται συνηθισμένα σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ήδη διεξάγονται εργαστηριακές αναλύσεις για τον ακριβή εντοπισμό του μικροβίου, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα νεογέννητα προσβλήθηκαν από κάποιο Gran αρνητικό μικρόβιο.

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του 'Ιπποκράτειου›' νοσηλεύονται 45 νεογνά. Η μονάδα είναι χωρισμένη σε τέσσερις θαλάμους με οκτώ θερμοκοιτίδες. Ο θάλαμος στον οποίο σημειώθηκαν οι τέσσερις θάνατοι έχει απομονωθεί και αποστειρωθεί και αναμένεται να επαναλειτουργήσει κατά πάσα πιθανότητα μετά από μία ημέρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.