κριθαρακι στο ματι | περιοδος και γυμναστικη | εχινόκοκκος στο ήπαρ | ορθοσκοπηση | κρεατακι στον κολπο

Πρόταση νόμου για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας από τη Ν.Δ.Πρόταση Νόμου για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας, κατέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Ν.Δ., βουλευτής της Α΄Αθηνών, κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Με την πρόταση αυτή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει τη βελτίωση και την αναδιατύπωση των διατάξεων του Α.Ν. 2520/40.

Οι προτεινόμενες διατάξεις

Οι κυριότερες διατάξεις της πρότασης νόμου αφορούν:

Την αποκλειστική ανάθεση της εκτέλεσης των υγειονομικών διατάξεων στα αρμόδια υγειονομικά δημόσια όργανα, επειδή είναι άμεση ανάγκη κάθε νέα διάταξη να είναι εναρμονισμένη με τα σύγχρονα επιστημονικά και νομικά δεδομένα.

Τη διεύρυνση του φάσματος των δραστηριοτήτων, για τις οποίες θα πρέπει να εκδίδονται υγειονομικές διατάξεις, για τις οποίες υπάρχει διαπιστωμένο νομοθετικό κενό.

Προτείνεται η επιβολή διοικητικών κυρώσεων (αφαίρεση αδειών – επιβολή προστίμων) κατά των παραβατών των υγειονομικών διατάξεων που να είναι άμεσα εκτελεστές.

Αναγνωρίζεται το επάγγελμα του χειριστή τροφίμων και ποτών και η προβλεπόμενη άδεια άσκησης επαγγέλματος αποτελεί προϋπόθεση για τη δυνατότητα λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων ή και απασχόλησης σε αυτές.

Αντιμετωπίζονται σε νέα βάση τα λοιμώδη νοσήματα (νέα και παλαιά).

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την επαρκή στελέχωση, μηχανοργάνωση και εξασφάλιση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής σε όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες, είναι σίγουρο ότι θα επιτύχουν τον επιδιωκόμενο σκοπό της προστασίας και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας στη Χώρα μας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.