θυρεοειδίτιδα | παραλυτικος ειλεος | ανεμογκαστρι σε γυναικα | δερματιτιδα σκυλου ποτε γινεται καλα

Τον ήλιο ...και τα μάτια σαςΗ έκθεση πάνω από πέντε ώρες την ημέρα στον ήλιο το καλοκαίρι, μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο ανάπτυξης μιας μορφής τύφλωσης, που συνήθως εμφανίζεται στα ηλικιωμένα άτομα. Προκαταρκτική μελέτη, που έγινε σε δείγμα 5.000 ατόμων μέσης ηλικίας και σε ηλικιωμένους, επιβεβαιώνει τη σχέση της έκθεσης στον καλοκαιρινό ήλιο στα νεανικά χρόνια και της εμφάνισης οπτικών κηλίδων στην όραση, οφθαλμοπάθειας που παρουσιάζεται με την πάροδο της ηλικίας.

Το πρόβλημα, το οποίο δεν μπορεί να θεραπευτεί, συμβαίνει όταν κάποια βλάβη στον αμφιβληστροειδή χιτώνα προκαλεί αιμορραγία και άλλες ζημιές που σταδιακά μειώνουν την όραση. Τα αποτελέσματα της μελέτης ταιριάζουν με δείγμα επιδημιολογικών αποδείξεων που φανερώνουν ότι η έκθεση στο δυνατό ήλιο μπορεί να είναι επικίνδυνος παράγοντας για πρόωρη εμφάνιση της οφθαλμοπάθειας, όπως αναφέρει η Κάρεν Κρούικχανς, του πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, στο Μάντισον και επικεφαλής της μελέτης, σε άρθρο της στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης "Αρχεία Οφθαλμολογίας".

Σύμφωνα με τη μελέτη, σε εξετάσεις που διήρκεσαν πέντε χρόνια και ολοκληρώθηκαν το 1995, οι ερωτηθέντες, που δήλωσαν ότι σε περιόδους μεγάλης ηλιοφάνειας κυκλοφορούσαν έξω για τουλάχιστον πέντε ώρες την ημέρα, εκτεθειμένοι στον ήλιο, στη δεκαετία των 30, είχαν διπλάσιο κίνδυνο να παρουσιάσουν προβλήματα στην όραση, σε σχέση με αυτούς που έμεναν σε υπαίθριο χώρο λίγη ώρα, όταν ήταν παιδιά και έφηβοι.

Για το δυνατό ήλιο, μια πολύ μικρή προστασία μπορεί να προσφέρουν τα γυαλιά και το καπέλο, ενώ η νόσος μπορεί να προληφθεί με αλλαγές στον τρόπο ζωής, καταλήγει η αμερικανίδα ερευνήτρια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.