ιατρική διακοπή εγκυμοσυνης | ασενεια συκωτιου στο σκυλο | δευτερη δοση εμβολιου dt | καρδια και αγχος | στιγμα

ΣτΕ: Οι γιατροί δεν δικαιούνται επίδομα μεταπτυχιακών σπουδώνΔεν δικαιούναι το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών όσοι γιατροί κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα, σύμφωνα με απόφαση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η απόφαση αυτή ακυρώνει απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που είχε εγκρίνει την χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος σε 36 γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Ειδικότερα οι γιατροί ζήτησαν από τη διοίκηση του νοσοκομείου, να τους χορηγηθεί το εν λόγω επίδομα, αλλά η τελευταία τους αρνήθηκε, επικαλούμενη ότι σύμφωνα με το νόμο 1397/1983 στους γιατρούς του ΕΣΥ εφαρμόζεται ειδικό μισθολόγιο και χορηγούνται σε αυτούς μόνο τα επιδόματα για δαπάνες βιβλιοθήκης, κίνησης, πενταετίας και το οικογενειακό.

Κατόπιν αυτού οι 36 γιατροί προσέφυγαν στην Διοικητική Δικαιοσύνη και το Εφετείο έκανε δεκτές τις αιτήσεις. Συγκεκριμένα έκρινε ότι η χορήγηση του εν λόγω επιδόματος, συνδεόμενη κατά την έννοια των διατάξεων των νόμων 1505/1984 και 1587/1986 «με την τεκμαιρόμενη αυξημένη υπηρεσιακή ικανότητα των κατόχων τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών, είναι ανεξάρτητη τόσο από το είδος και το ύψος των αποδοχών των δικαιούχων, όσο και από τον κλάδο και την κατηγορία στην οποία αυτοί ανήκουν και ότι, συνεπώς, η εξαίρεση των γιατρών του ΕΣΥ από τη χορήγηση του επιδόματος αυτού συνιστά αδικαιολόγητη δυσμενή μεταχείριση σε βάρος τους, αντικείμενη στην αρχή της ισότητας».

Το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση του νοσοκομείου με την υπ’ αριθμ. 328/2001 απόφασή του έκρινε τα αντίθετα, δηλαδή: «Στα πλαίσια του διαμορφωθέντος για τους γιατρούς του ΕΣΥ ειδικού μισθολογίου, αποκλείσθηκε η χορήγηση στους γιατρούς, που αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία δημοσίων λειτουργών, οποιωνδήποτε άλλων επιδομάτων (εκτός οικογενειακού) των οποίων η χορήγηση προβλεπόταν με βάση την προϋφιστάμενη νομοθεσία, όπως το επίδομα διδακτορικού διπλώματος».

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.