ασκορβικο οξυ παρενεργειες | φιδες με λεμονι θερμιδες | θορυβοι στο entero | τραχεια αιτια | φλεγμονη εντερου

Οι υπέρβαροι παράγουν περισσότερο λίποςΤα υπέρβαρα άτομα φαίνεται να συνθέτουν περισσότερο λίπος απ' ό,τι τα αδύνατα άτομα, μετά από ένα, πλούσιο σε υδατάνθρακές - φτωχό σε λίπος, γεύμα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μερικά άτομα ίσως γίνονται υπέρβαρα λόγω του ό,τι αποθηκεύουν την ενέργεια των υδατανθράκων σα λίπος πιο εύκολα. Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο εάν το πλεονάζον σωματικό βάρος προκαλεί την αύξηση της σύνθεσης του λίπους ή αν η αύξηση αυτή προκαλεί αύξηση του βάρους. Στο αποτέλεσμα αυτό κατέληξαν ερευνητές από τα τμήματα Φυσιολογίας, Διατροφής και Επιστήμης τροφίμων του πανεπιστημίου της Navarra στην Ισπανία.

Τα υπέρβαρα άτομα της έρευνας, ενώ κατανάλωσαν το ίδιο γεύμα με τα αδύνατα άτομα, είχαν αυξημένη έκκριση ινσουλίνης, αλλά και υψηλότερα επίπεδα λιπιδίων και τριγλυκεριδίων. Επιπλέον η οξείδωση του λίπους ήταν χαμηλότερη στα υπέρβαρα άτομα. Πάντως μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν έρευνες οι οποίες να συσχετίζουν το μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών που αποδίδουν ενέργεια, με τη συσσώρευση σωματικού λίπους. Είτε πρόκειται για διατήρηση, είτε για απώλεια είτε για αύξηση του σωματικού βάρους, οι αρχές της σωστής διατροφής παραμένουν σταθερές, ακολουθώντας τους τρεις βασικούς κανόνες, της ποικιλίας, της ισορροπίας και του μέτρου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.